ΠΙN: Ανακοίνωση για το έργο “ράμπες πρυμνοδότησης” στην Κέρκυρα

Σχετικά με το έργο «ράμπες πρυμνοδέτησης και ηλεκτρομηχανολογικά υπήνεμου μώλου λιμένα Κέρκυρας»

Σε απάντηση δημοσιευμάτων που είδαν το φως της δημοσιότητας στον τοπικό τύπο της Κέρκυρας σχετικά με το ως άνω έργο με αφορμή απάντηση του υπουργείου Οικονομίας Υποδομών Ναυτιλίας και Τουρισμού σε ερώτηση του βουλευτή Κερκύρας της ΝΔ κ. Στ. Γκίκα, επιθυμούμε να ενημερώσουμε ως εξής:

1. η εργολαβική σύμβαση του έργου με προϋπολογισμό 495.262,55 ευρώ υπογράφτηκε την 24/09/2014, ως νέα σύμβαση λόγω της διάλυσης της σύμβασης με τον προηγούμενο ανάδοχο.

2. το έργο εντάχθηκε για χρηματοδότηση από το ΠΔΕ και συγκεκριμένα την ΣΑΕ070 του υπουργείου,με ημερομηνία 23/12/2014 με μηδενική όμως πίστωση ,παρά το γεγονός ότι η τεχνική υπηρεσία της ΠΕ Κερκύρας είχε ζητήσει πίστωση 90.000 ευρώ για το 2014 και 405.062,55 ευρώ για το 2015 ώστε να ολοκληρωθεί το έργο εμπρόθεσμα.

3. συνεπεία της έλλειψης πιστώσεων με προφανή την ευθύνη του υπουργείου ανεστάλη η εκτέλεση των εργασιών.

4. έως και σήμερα δεν έχει ολοκληρωθεί από την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου η κατάρτιση για το 2015 του πίνακα χρηματοδότησης από το ΠΔΕ και την συγκεκριμένη ΣΑΕ που είναι ενταγμένο το συγκεκριμένο έργο.

5. η τεχνική μας υπηρεσία προτείνει νέα κατανομή της χρηματοδότησης, από το 3ο τρίμηνο του 2015 έως το 1ο τρίμηνο του 2016.
Τέλος επιθυμούμε να ευχαριστήσουμε τον κ. Στ. Γκίκα ο οποίος ζητεί από την ΠΙΝ,όπως γράφτηκε στον τοπικό τύπο, «να ξεμπλέξει το κουβάρι» του έργου. Προφανώς έχει και ο ίδιος αντιληφθεί την εργώδη και διαρκή προσπάθεια της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων να βγάλει από το τέλμα και να ολοκληρώσει μια μεγάλη σειρά έργων υποδομής που οι προηγούμενες αρχές σε Περιφέρεια, νομαρχία και κυβέρνηση έχουν πράγματι «μπλέξει» αξεδιάλυτα με σοβαρές πολιτικές και διοικητικές ευθύνες.
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις