Κουίκ: Ερχεται ανασχηματισμός από Δευτέρα

Ανασχηματισμό στο κυβερνητικό σχήμα προανήγγειλε ο υπουργός Επικρατείας Τέρενς Κουίκ.

Μιλώντας στο Μega και απαντώντας σε σχόλιο του Γιάννη Πρετεντέρη που είπε «από Δευτέρα θα γίνουν πολλά», ο κ. Κουίκ είπε:

«Από Δευτέρα θα γίνουν πολλά, αρχίζοντας από τον ανασχηματισμό».

Τι προανήγγειλε ο Παπαδημούλης

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας στο Mega δήλωσε ότι «το στοίχημα για την Ελλάδα είναι, με Τσίπρα πρωθυπουργό, μια κυβέρνηση που να θέλει και να μπορεί να τρέξει και να υλοποιήσει αυτή τη δύσκολη πρόταση με συνέπεια, με αποτελεσματικότητα, με εντιμότητα», αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο κυβέρνησης εθνικής ενότητα.

Εκτίμησε ότι θα εντάσσεται και η -με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού- «ανασύνθεση της κυβέρνησης», την οποία χαρακτήρισε εκ των πραγμάτων αναγκαία «από την στιγμή που δυο υπουργοί της κυβέρνησης έδωσαν αρνητική ψήφο στο αίτημα εξουσιοδότησης», αναφερόμενος σε Λαφαζάνη και Στρατούλη.

Υπάρχει ένα θέμα που λύνεται με δυο τρόπους, είπε ο κ. Παπαδημούλης. Είτε με παραίτηση είτε με αντικατάστασή τους. «Περιμένω πρωτοβουλίες του πρωθυπουργού αρνούμαι να ισχυριστώ ότι δεν συμβαίνει και τίποτα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Για τους βουλευτές που δεν θα ψηφίσουν τα μέτρα, αναγνώρισε επίσης ότι υπάρχει θέμα.

«Υπάρχουν και συλλογικά μας όργανα και στο κόμμα και στην ΚΟ και οι κανονισμοί που λειτουργούμε», σημείωσε και δήλωσε «οπαδός της αναζήτησης συναινετικών λύσεων».

«Στηρίζουμε όλοι αυτό που κατά πλειοψηφία αποφασίζουμε, πολύ περισσότερο που τώρα παίζεται η τύχη του λαού και της χώρας» τόνισε.
Για Ζωή: «Ολοφάνερα υπάρχει τέτοιο πρόβλημα»

Για την πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου ανέφερε ότι «ολοφάνερα υπάρχει τέτοιο πρόβλημα» και «περιμένω να δω τις πρωτοβουλίες του πρωθυπουργού και τις θέσεις και προτάσεις των συλλογικών οργάνων του κόμματος, είναι όμως διαφορετικής τάξης γιατί είναι και διαφορετική η θεσμική ιδιότητα και ο ρόλος της προέδρου της Βουλής».

Πηγή:  http://www.iefimerida.gr
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις