Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας το ψήφισμα της ΚΕΔΕ για το Δημοψήφισμα

Αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ, με επικεφαλής τον Πρόεδρο της, Γιώργο Πατούλη, επέδωσε πριν από λίγο, στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, το ψήφισμα που πάρθηκε σήμερα ομόφωνα από το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, με το οποίο η Αυτοδιοίκηση α’ Βαθμού τάσσεται υπέρ του ΝΑΙ στο δημοψήφισμα της Κυριακής και ζητά τη συνέχιση της διαπραγμάτευσης, ώστε να διασφαλιστεί η παραμονή της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Παραδώσαμε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας το ομόφωνο ψήφισμα της ΚΕΔΕ, με το οποίο δηλώνουμε απερίφραστα ότι η Αυτοδιοίκηση α’ Βαθμού θεωρεί αδιαπραγμάτευτη την παραμονή της Χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Tου ζητήσαμε στα πλαίσια των θεσμικών του αρμοδιοτήτων να αναλάβει πρωτοβουλίες, με στόχο τη ματαίωση του δημοψηφίσματος, η πραγματοποίηση του οποίου θέτει σε κίνδυνο την Ευρωπαϊκή προοπτική της Ελλάδος. Σε αντίθετη περίπτωση, τασσόμαστε υπέρ του ΝΑΙ στο δημοψήφισμα της προσεχούς Κυριακής, γιατί σε διαφορετική περίπτωση, αν η Χώρα μας βγει εκτός Ευρώπης, οι Δήμοι μας θα καταρρεύσουν και δεν θα είναι σε θέση ούτε να χρηματοδοτήσουν έργα, αλλά ούτε και να λειτουργήσουν κρίσιμες κοινωνικές υπηρεσίες, που σήμερα εξυπηρετούν τις ανάγκες εκατομμυρίων συμπολιτών μας.

O κ. Πρωθυπουργός οφείλει να προχωρήσει άμεσα στην έναρξη μιας νέας διαπραγματευτικής προσπάθειας, με στόχο τη διαφύλαξη της ευρωπαϊκής πορείας της Πατρίδας μας και προς όφελος όλων των Ελλήνων».

Στην αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ συμμετείχαν ο Αντιπρόεδρος Δημήτρης Καφαντάρης και ο Γενικός Γραμματέας Ιωάννης Μουράτογλου.

epoli.gr
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις