Να σταματήσουν οι διώξεις και η καταστολή σε βάρος της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ) από τις αρχές του Ισραήλ

Καταγγελία

Να σταματήσουν οι διώξεις και η καταστολή

σε βάρος της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ)

από τις αρχές του Ισραήλ.

Η συναδέλφισσα Αλ. Λυμπέρη, δημοσιογράφος πήγαινε το Σάββατο 13 Ιούνη σε αποστολή της ταξικής Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ) στη Ραμάλα της Παλαιστίνης – στην οποία συμμετέχει το ΠΑΜΕ – για να παρακολουθήσει μαζί με άλλους εκπροσώπους της Οργάνωσης σεμινάριο με θέμα: «Εκπαίδευση νέων συνδικαλιστών στο ίντερνετ κλπ».

Φτάνοντας στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ συνελήφθη από την ασφάλεια του αεροδρομίου με το επιχείρημα ότι «Η ΠΣΟ βάζει σε κίνδυνο την ασφάλεια της χώρας Ισραήλ κλπ». Ομάδα 15 αστυνομικών ανδρών και μιας γυναίκας αστυνομικού προσπαθούσαν να την τρομοκρατήσουν, επιχείρησαν να την «ελέγξουν» σωματικά και να της αφαιρέσουν συνδικαλιστικά κείμενα και φυλλάδια της ΠΣΟ.

Κρατήθηκε στην Ασφάλεια του αεροδρομίου επί 11 ώρες και με συνοδεία αστυνομικών την επιβίβασαν βίαια και χωρίς τη θέλησή της σε αεροπλάνο και την έδιωξαν από το Ισραήλ. Συνοδεία πάντα αστυνομικών και μετά από πολύωρο ταξίδι επέστρεψε πριν λίγο στην Αθήνα.

Το γεγονός αυτό είναι μία ευκαιρία για το διεθνές συνδικαλιστικό κίνημα να καταδικάσει ακόμα μία φορά με κάθε δυνατό τρόπο τις αντιδημοκρατικές και παράνομες πρακτικές των κυβερνήσεων του Ισραήλ. Να δυναμώσουμε την διεθνιστική μας αλληλεγγύη στον ηρωικό αγώνα του παλαιστινιακού λαού. Να απαιτήσουμε από τους διεθνείς οργανισμούς να εφαρμόζεται το διεθνές δίκαιο για τα ανθρώπινα δικαιώματα παντού, χωρίς εξαιρέσεις.

Συνάδελφοι,

φέτος η ΠΣΟ γιορτάζει τα 70 χρόνια από την ίδρυσή της. Ως ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ δηλώνουμε ότι είμαστε περήφανοι για την αλληλεγγύη της ΠΣΟ στον παλαιστινιακό λαό και σε όλους τους Άραβες εργαζόμενους. Η ΕΛΜΕ-ΚΙ είχε και θα έχει ενεργό συνδρομή στην υπόθεση αυτή. Οι πρακτικές των ισραηλινών κυβερνήσεων δεν μας φοβίζουν. Αντίθετα μας δυναμώνουν. Δείχνουν ότι το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα είναι στο σωστό δρόμο.

Συνεχίζουμε τον αγώνα. Δυναμώνουμε τον Διεθνισμό μας.

Αργοστόλι 30/06/2015

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος

 

Ο Οργανωτικός Γραμματέας
Γεωργόπουλος Διονύσης Φαρακλός Βαγγέλης
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις