Τι συμβαίνει με το όριο αναλήψεων – Διαψεύδει ο Βαρουφάκης ότι θα μειωθεί- Δεν έχει κλειδώσει ακόμη το όριο 240 ευρώ για τους συνταξιούχους

Δεν έχει κλειδώσει ακόμη το όριο των 240 ευρώ μέχρι τέλους της εβδομάδας για τους συνταξιούχους, ενώ το οικονομικό επιτελείο διαψεύδει ότι θα μειωθεί το όριο αναλήψεων των 60 ευρώ ημερησίως που έχει ανακοινωθεί.

O υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης είχε σύσκεψη με τις διοικήσεις των τεσσάρων συστημικών τραπεζών της χώρας προκειμένου να αποτιμήσουν την κατάσταση, ιδίως σε σχέση με τους συνταξιούχους για τους οποίους έχει ληφθεί η απόφαση να έχουν όριο ανάληψης τα 240 ευρώ εβδομαδιαίως.

Αμέσως μετά την σύσκεψη, ο Γιάνης Βαρουφάκης διέψευσε τις πληροφορίες για μείωση του ορίου ανάληψης στα 20 ευρώ ημερησίως. «Δεν τέθηκε, ούτε τίθεται ζήτημα μείωσης κάτω από τα 60 ευρώ» τόνισε. Τραπεζικοί κύκλοι διέψευδαν επίσης ότι τέθηκε το θέμα στο τραπέζι της συνάντησης με τον υπουργό Οικονομικών. «Το Υπουργείο Οικονομικών διαψεύδει πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας ότι το όριο ημερήσιων συναλλαγών από τα ΑΤΜ θα μειωθεί από τα 60 στα 20 ευρώ», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ.

Το βασικό αντικείμενο της σύσκεψης στο ΥΠΟΙΚ ήταν για τους συνταξιούχους. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, καταβάλλεται προσπάθεια να ανοίξουν οι τράπεζες μέχρι την Τετάρτη κάτι που όμως, φαίνεται να είναι πολύ δύσκολο.

Ωστόσο, πληροφορίες του iefimerida.gr τονίζουν ότι δεν έχει «κλειδώσει» ακόμη το όριο των 240 ευρώ για την χορήγηση των συντάξεων. Κυβερνητικές πηγές υπολόγιζαν από το απόγευμα της Δευτέρας, ότι το όριο θα είναι στα 240 ευρώ μέχρι την Παρασκευή (60 ευρώ επί 4 ημέρες), ωστόσο τραπεζικές πηγές σημείωναν ότι δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμη, καθώς περιμένουν τις τελικές εκτιμήσεις από ΥΠΟΙΚ και ΤτΕ σε σχέση με την ρευστότητα των επομένων 24ώρων.

Υπενθυμίζεται ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) μέσω του SSM (Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού) είχε εισηγηθεί να μειωθεί το όριο στα 20 ευρώ ημερησίως, ωστόσο η ελληνική κυβέρνηση επέμεινε και ορίστηκε στα 60 ευρώ.

φωτό (ΜΟΤΙΟΝΜΤΕΑΜ/ΦΑΝΗ ΤΡΥΨΑΝΗ)
Πηγή: http://www.iefimerida.gr/

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις