Συλλυπητήριο μήνυμα από τον Περιφερειάρχη των ΑΝ.ΕΛ Γεράσιμο Πετράτο

Εκφράζω την βαθειά οδύνη και τα θερμά μου συλλυπητήρια, εις την Ιερά Μητρόπολη Κεφαλληνίας, και εις την οικογένεια του εκδημήσαντος εις άνω Ιερουσαλήμ , Μητροπολίτου Κεφαλληνίας κυρός Γερασίμου.
Ο Μητροπολίτης Γεράσιμος καθ όλον το διάστημα της μακράς ιερατικής διακονίας. Διακόνησε την Εκκλησία μας, με μια στάση ζωής και συμπεριφοράς που από μόνη της ήταν ένα κήρυγμα, μια κατήχηση, μια χριστιανική διδαχή.
Ήταν πάντα απλοϊκός και ανθρώπινος. Τόσο όσο για να έλθει πιο κοντά στον συνάνθρωπο και τον συμπατριώτη του, που είχε ανάγκη τον μειλίχιο λόγο του. Υπέμεινε την πικρία και τον πόνο της φθοράς γενναία και στωικά. Έφυγε όπως ήταν πάντα: Ανεξίκακος και με αξιοπρέπεια.
Από δω και πέρα θα μείνουμε με την εικόνα και την ανάμνηση ,του απλού και προσηνή γέροντα, του αφοσιωμένου υπηρέτη της Εκκλησίας μας. Η γη της γενέτειράς του τον υποδέχεται σήμερα εκεί όπου οφείλουμε όλοι να σκύψουμε για ένα προσκύνημα, για μια προσευχή και μια εξομολόγηση.
Αιωνία του η μνήμη…

Γεράσιμος (Μάκης) Πετράτος Περιφερειάρχης ΑΝ.ΕΛ Ιονίων Νήσων
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις