Αποφάσεις της σύσκεψης της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη που κάλεσε το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ, για να συζητηθούν επείγοντα ζητήματα της εκπαίδευσης στο Νομό.

Στο κάλεσμα ανταποκρίθηκαν η Ένωση Γονέων Κεφαλονιάς καθώς και μέλη ΔΣ, εκπαιδευτικοί και γονείς, από το 2ο ΓΕΛ Αργοστολίου, το 2ο Γυμνάσιο Αργοστολίου, το 3ο Γυμνάσιο Αργοστολίου, το Δημοτικό, το Γυμνάσιο και το Λύκειο Κεραμειών, το ΕΕΕΕΚ Φαρακλάτων, το Λύκειο Σάμης, το Δημοτικό σχολείο Δειλινάτων, το 1ο Δημοτικό Αργοστολίου και το 5ο Δημοτικό Αργοστολίου. Στην εισήγηση του Προέδρου της ΕΛΜΕ-ΚΙ τέθηκε το πλαίσιο της εκπαιδευτικής πολιτικής, το οποίο καθορίζεται από τις σχετικές συνθήκες τις ΕΕ που δεσμεύεται να υλοποιήσει και η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αλλά και από το συνολικότερο περιεχόμενο της αντιλαϊκής πολιτικής που είναι δεδομένο ότι θα ακολουθηθεί, ανεξάρτητα από το μίγμα στην εφαρμογή της.

Η ΕΛΜΕ-ΚΙ ιεραρχεί και καταθέτει για συζήτηση και κοινή δράση με γονείς – μαθητές τους εξής άξονες:

  1. Κάλυψη των κενών σε εκπαιδευτικό προσωπικό με μόνιμους μαζικούς διορισμούς, αφού διαφαίνεται ότι θα υπάρξει μεγάλο πρόβλημα για τη νέα σχολική χρονιά.
  2. Σύγχρονες ασφαλείς δημόσιες σχολικές υποδομές με πέντε νέα σχολικά συγκροτήματα στη β΄βάθμια και προτεραιότητα εκείνο του Ληξουρίου. Καμία ανοχή στη λεγόμενη «ομαλοποίηση» της κατάστασης των σεισμοπλήκτων και καμία αποδοχή της πολιτικής για επιστροφή στα παλιά κτίρια με μικροεπισκευές και χωρίς ανταπόκριση στους σύγχρονους αντισεισμικούς κανόνες. Να σταματήσει ο εμπαιγμός και να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις που ανακοινώθηκαν για το συγκρότημα στο Φαραώ. Να ενημερώσει υπεύθυνα η Περιφερειακή Αρχή για το ζήτημα.
  3. Εδώ και τώρα να ξεκινήσουν οι ουσιαστικοί αντισεισμικοί έλεγχοι.
  4. Κανένα παιδί χωρίς μεταφορά – άμεση κατάργηση της ΚΥΑ.
  5. Επαρκής κρατική χρηματοδότηση στις σχολικές επιτροπές για να λειτουργήσουν τα σχολεία καλύπτοντας το 100% των αναγκών τους. Άρση της δέσμευσης των ταμειακών διαθέσιμων των ΟΤΑ.

Γύρω από τα προηγούμενα έγινε ουσιαστική συζήτηση για κοινή δράση και συντονισμό και κατά την περίοδο του καλοκαιριού.

Εκφράστηκε η αλληλεγγύη στον αγώνα των καθαριστριών για μόνιμη σταθερή εργασία και η σημασία που έχει αυτό για τη σχολική υγεία. Τέλος, έγινε συζήτηση γύρω από το ζήτημα της γεωγραφικής κατανομής των σχολείων, την ανάγκη να σταματήσει η διαφοροποίηση – κατηγοριοποίηση σχολείων και μαθητών και να λαμβάνουν όλα τα παιδιά ενιαία μόρφωση με ίδιους όρους.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ δεσμεύτηκε να ανακοινώσει άμεσα παρεμβάσεις για τα παραπάνω (συνέντευξη τύπου, παραστάσεις κλπ). Εξάλλου, η ΕΛΜΕ-ΚΙ δια του αντιπροσώπου της και σε συντονισμό με την Ένωση Γονέων θα παρέμβει στην πρώτη (μετά από ένα ολόκληρο χρόνο) συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Κεφαλονιάς (Παρασκευή 19/6, 11.30 πμ, Δημοτικό Θέατρο) προκειμένου να τεθούν τα παραπάνω κεντρικά και ζητήματα που – μαζί με άλλα – δεν περιλαμβάνονται στην ημερήσια διάταξη, παρότι κατ’ επανάληψη έχουν τονιστεί από τους μαζικούς φορείς.

Αργοστόλι 19/06/2015

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος

 

Ο Οργανωτικός Γραμματέας
Γεωργόπουλος Διονύσης Φαρακλός Βαγγέλης
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις