Η αγκαλιά και τα φιλιά Βενιζέλου στη Φώφη: Καρέ-καρέ η παράδοση παραλαβή στο ΠΑΣΟΚ [εικόνες]

Με μια θερμή αγκαλιά και δυο φιλιά υποδέχθηκε την Φώφη Γεννηματά, διάδοχό του στη θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ο Ευάγγελος Βενιζέλος στα γραφεία του Κινήματος στη Χαριλάου Τρικούπη.

fofi-beni-2 fofi-beni-3 fofi-beni-4

Η τελετή παράδοσης παραλαβής έγινε νωρίς το μεσημέρι στα γραφεία του κόμματος. Εκτός από την νέα πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, η οποία εξελέγη με 51%, το παρόν έδωσαν και οι συνοποψήφιοί της στη διεκδίκηση της προεδρίας Ανδρέας Λοβέρδος (έλαβε 25% των ψήφων) και Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος (έλαβε 23%).

fofi-beni-6 fofi-beni-7

Χαλαρότερος από όλους ο Ευάγγελος Βενιζέλος μοίραζε αφειδώς χαμόγελα, όπως και ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, σε αντίθεση με τον Ανδρέα Λοβέρδο που ήταν… ανέκφραστος. Η κυρία Γεννηματά έμοιαζε μάλλον αμήχανη, από το τρακ αλλά προφανώς και από την κούρασή του προεκλογικού αγώνα που έδωσε το προηγούμενο διάστημα.

fofi-beni-11 fofi-beni-12 fofi-beni-14 fofi-beni-16

 

Στις ομιλίες τους, Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώφη Γεννηματά, υπό τη σκιά των ραγδαίων εξελίξεων στις διαπραγματεύσεις, επικεντρώθηκαν στις πολιτικές εξελίξεις, χωρίς όμως να παραλείψουν να αναφερθούν στην επόμενη ημέρα της παράταξης.
«Φάνηκαν τα ψέμματα και οι μύθοι του χαμένου πενταμήνου και οι κούφιες δημαγωγίες της κυβέρνησης» δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι σκόπιμα ροκάνισε, όπως είπε, τον χρόνο εις βάρος της χώρας, μένοντας με το μοναδικό επιχείρημα της αυτοκτονίας της, που δεν οδηγεί στην προστασία των συμφερόντων της. «Ελπίζω να συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις και ότι ο κ. Τσίπρας έχει κάτι υπόψιν του. Φαντάζομαι ότι ενεργεί υπέρ των συμεφρόντων του ελληνικού λαού. Δεν είναι μία νέα Ζαν ντ’ Άρκ που ακούει φωνές, είναι Έλληνας πρωθυπουργός» τόνισε.

fofi-beni-24

 

Η νέα πρόεδρος του Κινήματος, Φώφη Γεννηματά, επεσήμανε την ιστορική ευθύνη και υποχρέωση του πρωθυπουργού να διασφαλίσει την ισότιμη συμμετοχή και παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη. «Η διαπραγμάτευση είναι εθνική υπόθεση που ξεπερνά τον πρωθυπουργό κι ένα κόμμα» σημείωσε και πρόσθεσε ότι είναι ώρα ευθύνης και ομοψυχίας, ενώ επανέλαβε την ανάγκη να συγκροτηθεί εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης, όπως έχει ζητήσει το ΠΑΣΟΚ από το 2012.

Επίσης, η κ. Γεννηματά ευχαρίστησε τον Ανδρέα Λοβέρδο και τον Οδυσσέα Κωνταντινόπουλο, καθώς και όσους προσήλθαν να ψηφίσουν στις χθεσινές εσωκομματικές εκλογές, ενώ δεσμεύτηκε να πάρει άμεσα πρωτοβουλίες για τη συγκρότηση ενός σύγχρονου σοσιαλδημοκρατικού φορέα με διάλογο, χωρίς αλαζονεία, με τις υπόλοιπες δυνάμεις του χώρου.

Ο κ. Βενιζέλος ευχαρίστησε τους βουλευτές, τα στελέχη και τα μέλη του ΠΑΣΟΚ για τη συνεργασία και ανέφερε ότι νοιώθει την ηθική ευθύνη να παρακολουθεί την υλοποίηση των αποφάσεων του συνεδρίου.

fofi-beni-18 fofi-beni-19

Πηγή:  http://www.iefimerida.gr
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις