Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών! Να ξηλωθούν οι ευρωατλαντικές βάσεις, τα στρατηγεία και οι υποδομές τους!!!

Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών!

Να ξηλωθούν οι ευρωατλαντικές βάσεις, τα στρατηγεία και οι υποδομές τους!!!

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καταδικάζει τις μεθοδεύσεις από πλευράς της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για «δημιουργία μίας σημαντικής ΝΑΤΟϊκής αεροπορικής βάσεως» στην Κάρπαθο και για επέκταση της υπάρχουσας στη Σούδα. Η πρόταση είναι πολύ επικίνδυνη και αυξάνει την εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς για την ευρύτερη περιοχή. Δεν είναι κεραυνός εν αιθρία, αφού πρόσφατες είναι οι δηλώσεις του πρωθυπουργού: «λέω με τη δύναμη της φωνής μου ότι η χώρα ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στο ΝΑΤΟ», του Προέδρου των ΑΝΕΛ και υπουργού ΥΕΘΑ«για συνεκμετάλλευση (των φυσικών πόρων) του Αιγαίου με τις ΗΠΑ». Γνωστές είναι και οι θέσεις της κυβέρνησης ότι θα στηρίξει πιο ενεργητικά τα νέα πολεμικά σχέδια των ΗΠΑ και ΕΕ για τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, καθώς και την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού.

Κανένα νησί της Ελλάδας δεν πρέπει να επιτρέψουμε να γίνει ορμητήριο επεμβάσεων και πολέμων του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ! Καμία επέκταση στη Σούδα!

Η νέα ΝΑΤΟϊκή βάση και η ενίσχυση των υφιστάμενων θα είναι μια διαρκής απειλή για τα λαϊκά δικαιώματα, την ασφάλεια και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας.

Δεν ξεχνάμε:

  • Ότι ΝΑΤΟ – ΗΠΑ – ΕΕ συνέβαλαν στη δημιουργία γκρίζων ζωνών στο Αιγαίο.
  • Ότι ΝΑΤΟ – ΗΠΑ – ΕΕ στηρίζουν τις τουρκικές προκλήσεις και πρωτοστατούν στην αλλαγή των συνόρων!

Νέα ΝΑΤΟϊκή βάση και ενίσχυση των υφιστάμενων:

  • Θα σημαίνει μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας σε πολεμικές επιχειρήσεις που σπέρνουν τη φρίκη και τον όλεθρο στους λαούς, και τροφοδοτούν τα κύματα των απελπισμένων προσφύγων.
  • Θα αυξήσει τους κινδύνους εμπλοκής της χώρας σε ένα γενικευμένο πόλεμο.

Καμιά ολιγωρία, καμιά υποτίμηση του κινδύνου!

Η συνεχιζόμενη πρόκληση από τη συγκυβέρνηση δεν μπορεί και δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη.

Να μην αφήσουμε σπιθαμή χώρου έκθετη στην προπαγάνδα της συγκυβέρνησης για τα δήθεν οφέλη από τη συμμετοχή στις ιμπεριαλιστικές εκστρατείες, στα νέα πλήγματα κατά των λαών. Κανένα πρόσχημα να μη γίνει πιστευτό. Οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι είναι η συνέχεια της ίδιας πολιτικής με άλλα μέσα. Ματώνουν τους λαούς για τα κέρδη των μονοπωλίων.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ απαιτεί:

  • Να μη δημιουργηθεί η νέα βάση που ετοιμάζουν.
  • Να ξηλωθούν οι ευρωατλαντικές βάσεις, τα στρατηγεία και οι υποδομές τους.
  • Καμία συμμετοχή – εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.
  • Να επιστρέψουν στην Ελλάδα όλες οι στρατιωτικές δυνάμεις, όλες οι αποστολές ενίσχυσης ή στήριξης των ιμπεριαλιστικών εκστρατειών και πολέμων.
  • Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Αργοστόλι 04/06/2015

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος

 

Ο Οργανωτικός Γραμματέας
Γεωργόπουλος Διονύσης Φαρακλός Βαγγέλης
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις