Στρατηγική διείσδυσης και προσέλκυσης της τουριστικής αγοράς σε εξέλιξη

Την Τρίτη 02 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στην Τουρκική Πρεσβεία Αθήνα από τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού και Προβολής κ. Σπύρο Γαλιατσάτο και τον κ. Στέφανο Χατζημανώλη εκπρόσωπο της εταιρείας «SILVER HOLIDAYS», με τον οποίο έχει σύμβαση η Περιφέρεια μας, με την ακόλουθο Τουρισμού και Πολιτισμού κ. Asli Gundogdu Aksungur.

Η συνάντηση ήταν εποικοδομητική και η κ.  Gundogdu   υποσχέθηκε να υποβοηθήσει σε κάθε περίπτωση που θα χρειαστεί, προκειμένου να επεκταθεί η Τούρκικη τουριστική αγορά και στα Ιόνια Νησιά και να ξεκινήσει η αεροπορική  σύνδεση.

Στο πλαίσιο αυτό συμφωνήθηκε:

  • Η διοργάνωση ημερίδας τουρισμού στην Κέρκυρα (τέλη Σεπτεμβρίου) με τη συμμετοχή δημοσιογράφων, εκπροσώπων αεροπορικών εταιρειών της Τουρκίας,  τουριστικών πρακτόρων και επιχειρηματιών από την Τουρκία,  με σκοπό την αποτύπωση του πλάνου συνεργασίας και διείσδυσης μας στην Τουρκική αγορά.
  • Η οργάνωση τουριστικής εκπαιδευτικής αποστολής (από όλα τα νησιά μας) σε Αδριανούπολη,  Ραιδεστό και Κωνσταντινούπολη  όπου θα γίνει  παρουσίαση των προγραμμάτων μας στους τουριστικούς πράκτορες της ευρύτερης περιοχής (10-15 Οκτωβρίου).
  • Η παρουσία μας στη Philoxenia (12-15 Νοεμβρίου) όπου στο περίπτερο μας θα τιμήσουμε με αναμνηστικές πλακέτες τους πολιτικούς εκπροσώπους του τουρκικού τουρισμού στην Ελλάδα (οι οποίοι θα βρίσκονται στην έκθεση μαζί με αρκετούς Τούρκους δημοσιογράφους και τουριστικούς πράκτορες).
  • Η παρουσία μας στην έκθεση τουρισμού της Σμύρνης (Travel Turkey 10-13 Δεκεμβρίου), με ανεξάρτητο περίπτερο της ΠΙΝ.

 Στις προσπάθειες αυτές κυρίαρχο ρόλο θα παίξει  η συμμετοχή των τουριστικών φορέων της Περιφέρειας, με σκοπό να προσελκύσουμε μια γειτονική,  νέα αγορά η οποία όπου εδραιωθεί  έχει επιδείξει θετικά και σημαντικά αποτελέσματα.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ

 ΣΠΥΡΟΣ ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΣ

 
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις