Ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου στην Κεφαλονιά-“Το ΕΣΥ έχει γεράσει”

Στην Κεφαλονιά βρίσκεται αυτές τις μέρες ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Μιχάλης Βλασταράκος μαζί με τον Αντιπρόεδρο του Δοικητικού Συμβουλίου και υπεύθυνο για την Νησιωτική Πολιτική σε θέματα Υγείας, Κωνσταντίνο Κουτσόπουλο, μετά από πρόσκληση που έγινε από την Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Κεφαλληνίας και Ιθάκης, Σοφίας Ζαφειράτου.

Σήμερα το πρωϊ στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλληνίας πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση με το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου με τη συμμμετοχή του Προέδρου του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ο κ. Βλασταράκος και ο Αντιπρόεδρος κ. Κουτσόπουλος, συνοδευόμενοι από την κα Ζαφειράτου, διέκοψαν τη συνεδρίαση και παραχώρησαν συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στον τομέα της υγείας στον νομό μας. Στη συνέντευξη τύπου συμμετείχαν ο Διοικητής του Νοσοκομείου, Παναγιώτης Ζαφειρόπουλος και ο Αντιδήμαρχος για θέματα Υγείας, Βαγγέλης Κεκάτος.

Η συζήτηση περιστράφηκε γενικά στον χώρο της υγείας και στα προβλήματα που αντιμετωπίζει όλη σχεδόν η χώρα με σοβαρές ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, αλλά και στις μειώσεις των δαπάνων σε θέματα υγείας, που δημιουργεί παραπάνω προβλήματα στην εύρρυθμη λειτουργία των νοσοκομείων και κατά συνέπεια και στην σωστή περίθαλψη των ασθενών.

Συζητήθηκε και το πολύ σημαντικό ζήτημα που απασχόλησε την επικαιρότητα και δεν είναι άλλο από την ανάγκη μετακίνησης ενός ιατρού ειδικότητας Παθολόγου, από το Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο Ληξουρίου προς το Νοσοκομείο Αργοστολίου λόγω αύξησης της κίνησης κατά την διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου.

Για το θέμα αυτό ο κ. Βλασταράκος τόνισε ότι δέχθηκε προειδοποιήση από τους γιατρούς του Μαντζαβινάτειου ότι αν προχωρήσει στην μετακίνηση του ιατρού τότε θα παραιτηθούν και οι τρεις ιατροί που εργάζονται στο νοσοκομείο.  Ο κ. Βλασταράκος ζήτησε από τους ιατρούς να βάλουν στην άκρη τις μικρότητες και τις εμμονές και να υπηρετήσουν το λειτούργημα για το οποίο έδωσαν τον όρκο του Ιπποκράτη. Στη συνέχεια ο κ. Βλασταράκος αναφέρθηκε στην Πολιτεία η οποία είναι υπεύθυνη για την ενδυνάμωσει των Νοσοκομείων και ειδικοτερα της Πρωτοβάθμιας Υγείας, ενώ όπως είπε χαρακτηριστικά, το Εθνικό Σύστημα Υγείας  έχει γεράσει.

ΥΓΕΙΑ

1-DSC00209 1-DSC00211 1-DSC00218 1-DSC00219 1-DSC00237
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις