Θετικές οι εξελίξεις για τα Υδροπλάνα σε Κεφαλονιά και Ιθάκη

Εξελίξεις είχαμε αυτές τις μέρες σχετικά με το θέμα των υδατοδρομίων με την παρουσία του εκπροσώπου της εταιρείας Hellenic Seaplanes στο νησί μας όπου είχε συναντήσεις με τον Δήμαρχο Κεφαλονιάς, τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου και τον Τουριστικό Πράκτορα, Σπύρο Κατσούρη, στο Δημαρχιακό Μέγαρο.

Συναντήσαμε λοιπόν τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου, Γιώργο Τζωρτζάτο στο γραφείο του για να μας ενημερώσει για το τι μέλλει γενέσθαι για αυτό καυτό ζήτημα αλλά και το τι ακριβώς συζητήθηκε με τον Πρόεδρο και Διευθύνων Σύμβουλο της εταιρείας κ. Χαραλάμπους, ο κ. Τζωρτζάτος ανέφερε ότι έχουν έρθει σε συμφωνία με την εν λόγω εταιρεία, η οποία θα αναλάβει με ιδία έξοδα να κατασκευάσει το υδατοδρόμιο στο Αργοστόλι και στο Βαθύ της Ιθάκης, καταβάλλοντας το ανάλογο μίσθωμα αλλά και το 5% από την πώληση των εισιτηρίων, στο Λιμενικό Ταμείο.

Ο κ. Τζωρτζάτος ζήτησε από τον κ. Χαραλάμπους η εταιρεία να προσφέρει και τεχνική υποστήριξη όπως γίνεται και στην Κυλλήνη, έτσι λοιπόν ο κ. Τζωρτζάτος ξενάγησε τον κ. Χαραλάμπους στην περιοχή της Μαρίνας Αργοστολίου που όπως είπε χαρακτηριστικά, έχει μετατραπεί σε νεκροταφείο σκαφών, για να του δείξει το χώρο όπου θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σαν βάση των υδροπλάνων. Η Μαρίνα ως γνωστόν ανήκει στο Υπουργείο Τουρισμού, έτσι πρέπει πρώτα να έρθουν σε συνεννόηση με το Υπουργείο για μπορέσει να παραχωρηθεί ο χώρος εκεί και να δημιουργηθούν οι απαραίτητες εγκαταστάσεις, οι οποίες μελλοντικά θα προσφέρουν θέσεις εργασίας και επιτέλους θα αξιοποιηθεί ένα μέρος της περιοχής.

Εκτός όμως από την συνεχή συγκοινωνία που θα υπάρχει, τα υδροπλάνα θα μπορούν να προσφέρουν και τουριστικές υπηρεσίες κάνοντας ξεναγήσεις σε τουρίστες-επισκέπτες αλλά και αεροδιακομηδές ασθενών.

Στη συνέχεια ο κ Τζωρτζάτος αναφέρθηκε και στην ανάπλαση που επιχειρείται στο χώρο μπροστά από το λιμάνι και γενικά στην περιοχή που για χρόνια βρίσκονταν σε άθλια κατάσταση ενώ απάντησε σε πολλούς που τον κατηγορούν για την …”καταστροφή σημαντικών φυτών” ότι να περιμένουν πρώτα να ολοκληρωθεί η ανάπλαση και μετά  να κάνουν κριτική.

Ο κ. Τζωρτζάτος στην συνέντευξη που μας παραχώρησε επισήμανε το γεγονός ότι παρόλο που έχουμε την ωραιότερη παραλιακή ζώνη με την υπέροχη θέα που συνδυάζει βουνό και θάλασσα, κάτι που προσελκύει τα βλέμματα των επισκεπτών ενώ για εμάς τους Κεφαλονίτες αποτελεί μέρος χαλάρωσης και βόλτας, αντί να την αναδεικνύουμε κοιτάμε προς να την κρύψουμε, πρέπει λοιπόν να γίνουν ενέργειες με την τοποθέτηση φωτισμού, αλλά και λουλούδια έτσι ώστε να αλλάξει προς το καλύτερο η εικόνα που αντικρίζουμε σε καθημερινή βάση κάτι που θα συμβάλει ουσιαστικά στην αναβάθμιση της παραλιακής ζώνης.

 
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις