Γέμισε από παιδιά ο Βοτανικός Κήπος στα πλαίσια της δράσης “Η θάλασσα στέλνει μήνυμα SOS”

Ο πραγματικά καταπληκτικός χώρος του Βοτανικού Κήπου που βρίσκεται στη ΒΙΠΕ φιλοξένησε παιδιά νηπιαγωγείων και δημοτικών στα πλαίσια της εκπαιδευτικής δράσης “Η θάλασσα στέλνει μήνυμα SOS”.

Η εκπαιδευτική δράση αυτή πραγματοποιείται για δεύτερη χρονιά στο νησί μας με την ονομασία, “Κεφαλονιά-Νησί απαλλαγμένο από πλαστικό” που διοργανώνει η ομάδα  “Drifter’s Project” και η Περιβαλλοντική Οργάνωση “Plastic Pollution Coalition”. Το παρών έδωσαν και οι υπεύθυνες των δύο προγραμμάτων εικαστικοί και καθηγήτριες,  Pam Longobardi και η Dianna Cohen, μαζί με την θεατρολόγο και εκπαιδευτικό Καλλιόπη Λιοσάτου οργάνωσαν μία εκστρατεία ευαισθητοποίηση και ενημέρωσης των παιδιών για το πολύ σοβαρό θέμα που αφορά την μόλυνση του περιβάλλοντος και συγκεκριμένα τη μόλυνση των θαλασσών, με πλαστικά και άλλα σκουπίδια και την ανάγκη να αλλάξουν τρόπο ζωής αποβάλλοντας το πλαστικό εντελώς από την καθημερινότητά τους καθώς έχει πολλές επιβλαβείς ιδιότητες.

Οι υπεύθυνες του προγράμματος δώρισαν στα παιδιά μία πάνινη σακούλα που μέσα περιείχε ένα ανοξείδωτο ποτήρι και ένα ανοξείδωτο καλαμάκι, θέλοντας να παρακινήσουν τα παιδιά και τους γονείς που παραβρέθηκαν να χρησιμοποιούν ανακυκλώσιμα υλικά. Η δράση περιλάμβανε πολλές δραστηριότητες για τα παιδιά όπως τη δημιουργίας πορτοφολιού από συσκευασίες χυμών με τη βοήθεια της περιβαλλοντολόγου Αλεξάνδρας Στελλάτου η οποία είναι υπεύθυνη των περιβαλλοντικών εργαστηρίων για παιδιά 5-12 ετών του Ιδρύματος Φωκά-Κοσμετάτου.

Στη συνέχεια σε ένα χαρτόνι αποτύπωσαν τους τρόπους που μπορούμε να σώσουμε τις θάλασσές μας και να τις διατηρήσουμε καθαρές από πλαστικά και κάθε είδους απορρίμματα με την συνδρομή της ζωγράφου Μαρίνα Στελλάτου από το Εργαστήρι Τέχνης “Αποτυπώματα” ενώ αμέσως μετά κόλλησαν καπάκια από πλαστικά μπουκάλια νερού ή αναψυκτικών στον πλανήτη μας που απεικονίζονταν στο χαρτί με τις οδηγίες της ειδικού προσχολικής αγωγής Ευαγγελία Μουλίνου-Σιούτη η οποία είναι υπεύθυνη των εργαστηρίων δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά 5-12 ετών του Ιδρύματος Φωκά-Κοσμετάτου.

Η κεραμικός  Στέλλα Κομηνά έδειξε στα παιδιά πως μπορούν να δημιουργήσουν με τη χρήση πηλού ενώ η εικαστικός Βερονίκη Δαμιανίδου που συμμετείχε και αυτή στην ενδιαφέρουσα δράση ανέλαβε το παιχνίδι “Ανακυκλώνω και Παίζω”. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έγιναν παρουσιάσεις από τους υπεύθυνους του προγράμματος  Wildlife Sense που είναι υπεύθυνοι για την προστασία της θαλάσσιας χελώνας και στη συνέχεια τα παιδιά παρακολούθησαν ένα υπέροχο χορευτικό με οικολογικά μηνύματα. Στον Βοτανικό Κήπο παρουσιάστηκαν και οι καλλιτεχνικές δημιουργίες των παιδιών από τα Δημοτικά Σχολεία των Βλαχάτων και των Κεραμειών με θέμα την οικολογία.

Μία πραγματικά ενδιαφέρουσα και συνάμα ενημερωτική δράση με τα παιδιά να διασκεδάσουν και να απολαμβάνουν κάθε στιγμή, μαθαίνοντας πως να ζουν αρμονικά με το περιβάλλον, να το προστατεύουν και να το αγαπούν έτσι ώστε να έχουν μία καλύτερη και πιο ισορροπημένη ζωή. Σημαντική για την διοργάνωση της εκδήλωσης ήταν η προσφορά χορηγών αλλά και των Εθελοντών Σαμαρειτών.

diana liosatou pam plastic plastic2 plastic3 plastic5 plastic6 plastic7

plastic11plastic9 plastic10

plastic12 plastic13 plastic14 sea turtle

plastic14 plastic15 votanic votanic2
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις