Τίμησε την Ένωση των Επτανήσων το Λύκειο Ελλληνίδων

Μία πολύ ωραία εκδήλωση παρουσίασε το Λύκειο Ελληνίδων παράρτημα Αργοστολίου στα πλαίσια του αυριανού εορτασμού της Επετείου της Ένωσης των Επτανήσων με την μητέρα Ελλάδα.

Η αίθουσα της Κοργιαλενείου Βιβλιοθήκης γέμισε από νωρίς με φίλους και μέλη του Λυκείου Ελληνίδων που πάντα στηρίζουν τις εκδηλώσεις, το παρών έδωσαν επίσης  ο Ιερέας π. Μεταλληνός, ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς, Αλέξανδρος Παρίσης, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού, Ευάγγελος Κεκάτος, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΗΚΕ, Άγγελος Κωνσταντάκης, ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, Γιώργος Τζωρτζάτος, η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής, Μαρία Κουνάδη καθώς και η Πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων, Ευρώπη Μοσχονά.

Το επετειακό πρόγραμμα άνοιξε ο αντιπρόεδρος της Εταιρείας Κεφαλληνιακών Ιστορικών Μελετών, Γεράσιμος Μπάλλας ο οποίος αναφέρθηκε στον αγώνα του επτανησιακού λαού και την πορεία προς την ένωση που ήταν και ο τίτλος της ομιλίας του.

Αμέσως μετά η κα Μαστρόκαλου διάβασε την ομιλία της τ. αναπληρώτρια καθηγήτρια Ιστορίας της Τέχνης, του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Δώρας Μαρκάτου καθώς δεν μπόρεσε να παραβρεθεί στην εκδήλωση, με θέμα “Ο Ριζοσπασπισμός στην τέχνη” που αναφέρεται στην κατασκευή της στήλης που κοσμεί το Δημοτικό Νεκροταφείο, Δράπανο, με τις προτομές των Ριζοσπαστών σκαλισμένες επάνω, αλλά και σε προτομές που βρίσκονται και σε άλλες περιοχές της Κεφαλονιάς κάνοντας εκτενή αναφορά στους καλλιτέχνες που δημιούργησαν αυτά τα πολύ σημαντικά έργα τέχνης εμπνευσμένα από τους ανθρώπους που αγωνίστηκαν για την ένωση των Επτανήσων.

Στη συνέχεια διαβάστηκε ένα μονόπρακτο από το θεατρικό έργο της συγγραφέως Ανδρεάς Τραυλού, σκηνή 1η, με τίτλο “Το όνειρο του Ιωσήφ Μομφεράτου” που γράφτηκε μετά από εκτενή και εμπεριστατωμένη έρευνα.

Ενδιάμεσα των ομιλιών απαγγέλθηκαν ποιήματα από τις κυρίες του Λυκείου ενώ το πρόγραμμα έκλεισε με παραδοσιακούς χορούς. Στο τέλος κατατέθηκε συμβολικά στεφάνι στη μνήμη των Ριζοσπαστών, ακούστηκε ο ύμνος των Ριζοσπαστών και ο Εθνικός Ύμνος.

l;ikio-2 likio-3 likio-4 likio-5 φωτογραφία3 φωτογραφία8 likio8

φωτογραφία2
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις