Ξεκινάει η Καλοκαιρινή Εβδομάδα Χορού 13 με 20 Ιουλίου

Σε μία εβδομάδα χορού μας προσκάλεσε η Δασκάλα χορού, Ελισάβετ Λιβιεράτου όπου σε συνεργασία με το Δήμο Κεφαλονιάς διοργανώνει για δεύτερη χρονιά την “Καλοκαιρινή εβδομάδα χορού”, η οποία θα διεξαχθεί τον μήνα Ιούλιο και συγκεκριμένα από 13 έως 20 Ιουλίου  υπό την αιγίδα της ΚΕΔΗΚΕ.

Με βάση το Ληξούρι, θα ξεκινήσει ένα συναρπαστικό ταξίδι στην μαγεία του χορού, με εντατικά μαθήματα που θα γίνουν σε διάφορα ξενοδοχεία της περιοχής αλλά και στην σχολή Χορού που διαθέτει η κα Λιβιεράτου. Για την ενημέρωση του κόσμου  και την προβολή της πολύ σημαντικής και ενδιαφέρουσας εκδήλωσης, σήμερα το μεσημέρι στο Δημοτικό Θέατρο “Ο Κέφαλος”, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Ευάγγελος Κεκάτος και η κα Ελισάβετ Λιβιεράτου παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ.

Ο Αντιδήμαρχος κ. Κεκάτος ανέφερε χαρακτηριστικά στην ομιλία του ότι:  “Είναι ένα πολύ καλό φεστιβάλ που γίνεται μετά το αντίστοιχο της ρυθμικής γυμναστικής, με μεγάλη προϊστορία και ξεκινάει από το Ληξούρι. Είναι πολύ σημαντικό αυτό, γιατί το όλο σκεπτικό του Καλλικράτη δεν είναι να καπελώνει περιοχές αλλά να αναδεικνύει περιοχές. Με αυτό το φεστιβάλ γίνεται το Ληξούρι η πρωτεύουσα τη Ελλάδας για μια εβδομάδα”.  Η κα Λιβιεράτου από την πλευρά της τόνισε ανάμεσα στα άλλα: “Ξεκινήσαμε πέρυσι δειλά-δειλά μετά το σεισμό. Το σκεφτόμασταν αρκετά χρόνια να το κάνουμε και εγώ και μία συνάδελφος από το Αγρίνιο, γιατί τα παιδιά μας δεν έχουν τη δυνατότητα να πάνε να κάνουν μαθήματα άλλα εκτός από εμένα ή σε κάποιες άλλες δασκάλες που είναι εδώ. Αποφασίσαμε λοιπόν, αφού έχουμε το ωραιότερο νησί της Ελλάδας να το κάνουμε εδώ”.

Το πρόγραμμα του χορού περιλαμβάνει μεγάλη γκάμα διαφορετικών ειδών χορού, όπως μπαλέτο, μοντέρνο, σύγχρονο, salsa, hip hop, zumba, latin, tango και πολλά άλλα που θα τραβήξουν αμέσως τα βλέμματα της νεολαίας αλλά και όσων αγαπούν τον χορό, ενώ ταυτόχρονα θα γίνουν και σεμινάρια κλασικού μπαλέτου και σύγχρονου χορού, από γνωστούς και ταλαντούχους χορευτές του εξωτερικού, όπως  ο Danilo Zeka, που είναι ο πρώτος χορευτής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, ο Dennis Victory, hip hoper, από την Αγγλία, ο οποίος θα παρουσιάσει street dancing και commercial και η κα Χριστίνα Φωτεινάκη, Παγκόσμια Εξετάστρια Κλασσικού και Σύγχρονου Μπαλέτου.

Η εκδήλωση Summer Dance Week θα ξεκινήσει από το Δημοτικό Θέατρο Ο Κέφαλος όπου τις 13 Ιουλίου θα γίνει η παρουσίαση των χορευτών και των δασκάλων από διάφορες σχολές χορού που θα δώσουν το παρών από όλη την Ελλάδα. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε όσοι ενδιαφέρεστε να συμμετέχετε στην ιστοσελίδα www.summerdanceweek.gr

1-DSC08882 1-DSC08884 1-DSC08886 1-DSC08889 1-DSC08895 1-DSC08897 1-DSC08899
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις