Δήλωση περιφερειάρχη για το κλείσιμο της θυρίδας της Τ.τ.Ε. στο Αργοστόλι

Το κλείσιμο της θυρίδας της Τράπεζας της Ελλάδος στο Αργοστόλι αποφάσισε ο διοικητής της Τ.τ.Ε. και πρώην τσάρος της οικονομίας επί συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου δίνοντας ένα νέο χτύπημα υφεσιακού χαρακτήρα στην οικονομία της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης.
Η ΤτΕ στο Αργοστόλι θα κλείσει ,σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του διοικητή της, στο τέλος του έτους όπως θα συμβεί και σε τρεις ακόμη περιοχές στη χώρα.
Η εξέλιξη αυτή δημιουργεί προφανείς δυσκολίες και δυσλειτουργίες στην τοπική οικονομία και ιδιαίτερα στην αυτοδιοίκηση, ενώ οδηγεί τους εργαζόμενους στην εκβιαστική λογική της απόλυσης ή της εγκατάλειψης του τόπου τους. Την ίδια ώρα η απόφαση αυτή του διοικητή της Τ.τ.Ε. υπονομεύει ακόμη περισσότερο την διοικητική οντότητα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.
Είναι προφανέστατο ,και από την ενέργεια αυτή, ότι η παρουσία στην ηγεσία της ΤτΕ του Γ. Στουρνάρα, ενός ακραιφνούς εκφραστή των μνημονιακών πολιτικών και των ακραίων νεοφιλελεύθερων επιλογών , δεν μπορεί να συμβαδίσει με την υπεράσπιση των συμφερόντων των τοπικών κοινωνιών και των μη προνομιούχων Ελλήνων πολιτών.
Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων απευθυνόμενη στην ελληνική κυβέρνηση ζητεί, αφ ενός την ανάκληση της απόφασης αυτής του Γ. Στουρνάρα και αφ ετέρου την άμεση αντικατάσταση του από την θέση του διοικητή της ΤτΕ, πριν ολοκληρώσει την εφαρμογή των αντιλαϊκών σχεδιασμών των σκοτεινών χρηματοπιστωτικών κύκλων, τους οποίους υπηρετεί.
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις