Δυναμική παρουσία της Κεφαλονιάς σε Κύπρο και Γερμανία-Θετικά τα μηνύματα για τη φετινή χρονιά

Στο γραφείο του Αντιδημάρχου Τουρισμού, Ευάγγελου Κεκάτου βρεθήκαμε σήμερα το πρωί για να ενημερωθούμε για τις εξελίξεις στο χώρο του τουρισμού και την παρουσία του Δήμου Κεφαλονιάς στην Διεθνή Έκθεση Mannheim Markt της Γερμανίας, όπου η Κεφαλονιά είχε δικό της περίπτερο.

Εκτός όμως από την Γερμανία, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού επισκέφθηκε την Λευκωσία της Κύπρου όπου είχε επαφές με παράγοντες του τουρισμού, στην έκθεση Φιλοξένια, ενώ είχε συνομιλίες με τον Δήμαρχο της Κερύνεια, Γλαύκο Καριόλου, μία περιοχή που βρίσκεται υπό τουρκική κατοχή.

Η συνέντευξη ξεκίνησε φυσικά με αναφορά στο αρνητικό πρόσημο με το οποίο έκλεισε ο φετινός Απρίλιος σε σχέση με προηγούμενες χρονιές και τι το προκάλεσε αυτό, με τον κ. Κεκάτο να τονίζει για άλλη μία φορά ότι ο απολογισμός της χρονιάς δεν γίνεται τον Απρίλιο αλλά τον Νοέμβριο. Ως γνωστόν το γεγονός ότι η low cost αεροπορική εταιρεία, Ryannair, σταμάτησε τα δρομολόγια που πραγματοποιούσε τον Μάρτη και τον Απρίλη, καθώς όπως φάνηκε το νησί δεν ήταν έτοιμο να υποδεχθεί τους τουρίστες, με τα περισσότερα μαγαζιά να είναι κλειστά, είχε σαν αποτέλεσμα να έχει αρνητικό αντίκτυπο στους τουριστικούς δείχτες που απεικονίζουν τις αφίξεις σε τσάρτερ.

Ο κ. Κεκάτος συμπλήρωσε αναφορικά με την νέα τουριστική περίοδο που ήδη έχει ξεκινήσει δυναμικά, ότι τα μηνύματα που λαμβάνει, από το αεροδρόμιο αλλά και από τις επαφές που έχει με τις εταιρείες και ιδιαίτερα την Easy Jet, να είναι θετικά, με τα αεροπλάνα να έχουν 100% πληρότητα ενώ εξέφρασε την σιγουριά και την αισιοδοξία ότι θα πάμε καλύτερα τουριστικά από πέρυσι, βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε και έναν σημαντικό παρανομαστή που επηρεάζει την τουριστική κίνηση και δεν είναι άλλος από τις οικονομικοπολιτικές εξελίξεις, καθώς όπως είναι φυσικό η πολιτική και οικονομική αστάθεια στην χώρα, δεν αποτελεί ελκυστικό παράγοντα για τους εν δυνάμει τουρίστες.

Στην συνέχεια ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού μίλησε για το ταξίδι που θα κάνει στην Νέα Υόρκη όπου θα συμμετέχει στο Συνέδριο των Αποδήμων που θα σηματοδοτήσει και την μετέπειτα Εβδομάδα του Απόδημου, έναν σημαντικό θεσμό πλέον για το νησί μας. Επίσης ο Δήμος Κεφαλονιάς θα συμμετέχει στο συνέδριο για τον στρατηγικό τουριστικό σχεδιασμό που θα πραγματοποιηθεί στη Γαλλία και συγκεκριμένα στον Δήμο Rueil Malmaison.
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις