Για το θέμα των σφαγείων μίλησε στον δημοσιογράφο Σάκη Βούτο ο Αντιδήμαρχος Διονύσης Λυκούδης

Για το θέμα της λειτουργίας των Δημοτικών Σφαγείων μίλησε στον Σάκη Βούτο και στον Ιόνιαν Γκάλαξι ο Αντιδήμαρχος Αργοστολίου Διονύσης Λυκούδης. Τόνισε για άλλη μία φορά ότι είναι ντροπή και τριτοκοσμική εικόνα η Κεφαλονιά το 2015 να μην διαθέτει σφαγεία και υπογράμμισε ότι πρωταρχικός του στόχος από όταν ανέλαβε είναι η επαναλειτουργία των δημοτικών σφαγείων.

Είπε ότι οι Ρομά που καταλάμβαναν μέχρι πρότινος τον χώρο έχουν απομακρυνθεί κατά 80% ενώ για τις 2-3 οικογένειες που παραμένουν ακόμη, ο Δήμος προσπαθεί να βρει χρηματοδότηση για να αγοραστούν τρία λυόμενα που θα χρησιμεύσουν για την επανεγκάτασταση των εναπομεινάντων Ρομά σε άλλο δικό τους χώρο. Δυστυχώς το κράτος δήλωσε αδυναμία να ανταποκριθεί σε αυτό και αναγκάζεται ο Δήμος με τα πενιχρά οικονομικά μέσα που διαθέτει να το υλοποιήσει.

Εξάλλου σύντομα θα έρθει στο δημοτικό συμβούλιο η συμφωνία (σύμβαση) με την εταιρεία που έχουν συστήσει οι Κρεοπώλες η οποία και θα αναλάβει την λειτουργία των σφαγείων. Ο Δήμος θα αναλάβει την μερική χρηματοδότηση όπως προβλέπει η σχετική συμφωνία.
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις