«Ελληνικές Αυτοφυείς Ορχιδέες: Βιοποικιλότητα και Εγγενής Πολλαπλασιασμός In Vitro»

Με μεγάλη επιτυχία έγινε το Σεμινάριο για τις Ελληνικές Αυτοφυείς Ορχιδέες στους χώρους του Βοτανικού Κήπου Κεφαλονιάς (Ίδρυμα Φωκά-Κοσμετάτου) και του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, το προηγούμενο Σάββατο 25 Απριλίου 2015. Το Σεμινάριο συνδιοργανώθηκε από το Βοτανικό Κήπο Κεφαλονιάς, τον Δρα Άρη Γεράκη και το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων.

Το Σεμινάριο προλόγισαν ο Δρ.Βιολογικών Επιστημών Γιάννης Σαμαράς, Προϊστάμενος και Καθηγητής του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, η Δρ Βιβή Βασάλα, μέλος του Δ.Σ του Ιδρύματος Φωκά-Κοσμετάτου, ο Δρ Κώστας Πετράκης, Καθηγητής ΤΕΙ Ιονίων Νήσων και Υπεύθυνος Επικοινωνίας του Σεμιναρίου και η Εύη Ματιάτου, Επιμελήτρια του Βοτανικού Κήπου Κεφαλονιάς.
Ομιλητής του Σεμιναρίου ήταν ο Άρης Γεράκης, Δρ. Πολιτειακού Πανεπιστήμιου Michigan. Ο Δρ Άρης Γεράκης διεξοδικά και με πολύ γλαφυρό τρόπο αναφέρθηκε στα χαρακτηριστικά των ορχεοειδών, τα ενδιαιτήματά τους, τους τρόπους αναγνώρισης και προστασίας τους, ενώ εστίασε στην προσπάθεια που κάνει για τον εγγενή πολλαπλασιασμό τους in vitro.
Oι συμμετέχοντες, στη συνέχεια, μεταφέρθηκαν με λεωφορείο στον ολάνθιστο Βοτανικό Κήπο, όπου αναγνώρισαν επιτόπου πολλά από τα είδη των αυτοφυών ορχιδέων που υπάρχουν εκεί και διδάχθηκαν τεχνικές φωτογράφησής τους.
Η συζήτηση στο τέλος του Σεμιναρίου έγινε στο χώρο του ελαιώνα υπό τη συνοδεία μικροεδεσμάτων αλλά και οίνου από το οινοποιείο Gentilini, που για ακόμα μια φορά με την χορηγία του στηρίζει τις εκδηλώσεις του Ιδρύματος Φωκά-Κοσμετάτου.
Ευχαριστούμε θερμά όσους συμμετείχαν ευελπιστούμε σύντομα να διοργανώσουμε νέο Σεμινάριο.
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις