Γεράσιμος Γιακουμάτος: Τέτοιο ευρωμάζωμα δεν το είχε φανταστεί ποτέ κανένας Έλληνας

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε νωρίτερα σήμερα το απόγευμα στον πολυχώρο Κάπιτολ ο τέως υφυπουργός, Γεράσιμος Γιακουμάτος, παρουσία του Γραμματέα Οργανωτικού, Λάμπρο Ζωγράφο και τον Πρόεδρο της ΝΟΔΕ, Βαγγέλη Λουκέρη, στα πλαίσια της Νομαρχιακής Συνέλευσης του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας.

Η συνέντευξη έγινε στα πλαίσια συνδιασκέψεων των εννέα συνδιασκέψεων της Νέας Δημοκρατίας σε όλη την Ελλάδα με απαρχή την Πάτρα και με κυρίαρχο θέμα το μεταναστευτικό με κατάληξη την εθνική συνδιάσκεψη τον Ιούνιο του 2016. Ο κ. Γιακουμάτος αναφέρθηκε στις πολιτικές εξελίξεις λέγοντας μεταξύ άλλων: Ανησυχούμε πάρα πολύ ιδίως μετά από αυτά που έγιναν στην Βουλή με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, όπου ήταν μία πράξη για μένανε ανήκουστη για αυτούς οι οποίοι για χρόνια ολόκληρα φώναζαν για τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου. Και ήρθε σήμερα πριν αλέκτωρ λαλήσει να διαψευστούν από μόνοι τους”. Και συνέχισε ο κ. Γιακουμάτος: Τα χρήματα των δημοτών είναι ιερά, και δεν είναι μόνο του ΟΤΑ και της Περιφέρειας, είναι τα χρήματα των νοσοκομείων, που εκεί πιάστηκε ψευδόμενος ο υπουργός, ενώ υπάρχει χαρτί από τον Γενικό Διευθυντή Οικονομικών στα Νοσοκομεία,  για την μεταφορά των διαθέσιμων στην Τράπεζα, εκείνος αρνείτο. Δεν είναι μόνο τα νοσοκομεία, είναι τα Πανεπιστήμια, είναι το ΚΕΠΕ, τέτοιο ευρωμάζωμα δεν το είχε φανταστεί ποτέ κανένας Έλληνας”.

Ο κ. Γιακουμάτος ήταν σε πολλά σημεία καυστικός και δήλωσε μεγάλη ανησυχία που έχει επιφέρει στη χώρα η τωρινή κυβέρνηση Αλέξη Τσίπρα, όταν στέλνει γράμμα στην Μέρκελ και λέει ότι ή δεν θα πληρώσει τη δόση ή δεν θα πληρώσει μισθούς και συντάξεις ενώ ποτέ δεν συνέβηκε κάτι τέτοιο όταν ήταν στην κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία, μπορεί να έκαναν περικοπές όπως παραδέχτηκε ο κ. Γιακουμάτος, αλλά ποτέ κανείς δεν ανησύχησε για το μισθό και τη σύνταξή του.

Τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής θα είναι καταστροφικά για τη χώρα τόνισε στην ομιλία του ο κ. Γιακουμάτος, πράγμα που απεύχεται, αλλά ο καθένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του, καθώς πριν δυόμιση χρόνια παρέλαβαν την χώρα διαλυμένη και το τελευταίο τρίμηνο που ήταν στο υπουργείο Ανάπτυξης, η χώρα είχε 1,9% ανάπτυξη. Ο τέως υφυπουργός κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι εμπορεύτηκε την ελπίδα του λαού αλλά το ψέμα έχει κοντά ποδάρια.

Έριξε  βέλη κατά  του υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι έχουμε γίνει οι γελοίοι της Ευρώπης και σε λίγο θα μας αποκαλούν κλόουν, προτρέποντας τον Πρωθυπουργό να τον “μαζέψει”.

Κλείνοντας ο κ. Γιακουμάτος δήλωσε ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα και την μάχη, με την εγγύηση ότι όσο υπάρχει η Νέα Δημοκρατία η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ.

ΓΙΑΚΟΥΜΑΤΟΣ

1-DSC08206 1-DSC08208 1-DSC08209 1-DSC08218 1-DSC08221 1-DSC08224
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις