Συνέντευξη εφ όλης της ύλης έδωσε ο Περιφερειάρχης Θόδωρος Γαλιατσάτος

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε σήμερα ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θόδωρος Γαλιατσάτος στην αίθουσα της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλληνίας και Ιθάκης, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Παναγή Δρακουλόγκωνα και τον Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Σπύρο Γαλιατσάτο.

Ο κ. Γαλιατσάτος άνοιξε την συζήτηση με το θέμα των ημερών που δεν είναι άλλο από τη δέσμευση από πλευράς Κυβέρνησης των ταμειακών αποθεμάτων των Δήμων και των Περιφερειών, υποστηρίζοντας ότι πρέπει να συμβάλει η Περιφέρεια στη προσπάθεια που καταβάλει η Κυβέρνηση ενάντια στους δανειστές.

Μάλιστα αύριο Σάββατο όπως μας ενημέρωσε δεν θα παραστεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο καθώς  θα παραβρεθεί στην κρίσιμη συνάντηση της Ένωσης Περιφερειών με τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα ωστόσο θα είναι παρών στο Περιφερειακό Συμβούλιο που θα γίνει στο Ληξούρι καθώς θέλει να ενημερώσει τους πολίτες της Παλλικής για το σχέδιο ανασυγκρότησης της περιοχής που θα γίνει με πόρους μέσω ΕΣΠΑ τα αμέσως επόμενα χρόνια.

Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στην μελέτη που θα συζητηθεί στο περιφερειακό συμβούλιο σχετικά με τους Ρομά και για την φτώχεια μετά από διαβούλευση σε όλες τις Περιφέρειες, έτσι ώστε να βγει ποιοι είναι οι ωφελούμενοι της επόμενης περιόδους έτσι ώστε να απολαύσουν έργα και δράσεις που θα γίνουν μέσα από το ΣΕΣ στην κατεύθυνση της επισιτιστικής ή άλλης βοήθειας.

Η Β φάση του χωροταξικού είναι προ των πυλών με περιθώριο μόνο δύο μηνών για να κατατεθούν οι απόψεις της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων αλλά όπως τόνισε ο κ. Γαλιατσάτος: “Δεν το φοβόμαστε γιατί έχουμε αντίληψη για το που πρέπει να πάμε. Ποιες είναι οι χρήσεις που πρέπει να προσέξουμε και ποιες όχι αλλά και τι γραμμή ανάπτυξης και λειτουργίας θα δώσουμε στην Περιφέρεια τα επόμενα χρόνια”.

Ο κ. Γαλιατσάτος αναφέρθηκε και στο κυρίαρχο όπως το χαρακτήρισε ζήτημα της συγκοινωνίας των νησιών μας, αναφερόμενος στην απόφαση που πάρθηκε πρόσφατα από τον υπουργό Ναυτιλίας κ. Δρίτσα και αφορά στην πρόσκληση ενδιαφέροντος για ανάθεση σε εταιρεία της γραμμής Πάτρα-Σάμη-Ιθάκη, με τον χρόνο να έχει παρέλθει και κανείς να μην εκδηλώσει ενδιαφέρον για τη συγκεκριμένη γραμμή. Αυτές τις μέρες θα δοθεί ένα εικοσαήμερο εντός το οποίο καλούνται όσοι ενδιαφέρονται να καταθέσουν τις προσφορές τους και το “μπόνους” όπως το χαρακτήρισε ο κ. Γαλιατσάτος, για όποιον εκδηλώσει ενδιαφέρον, θα είναι η αποκλειστικότητα της γραμμής για όσα χρόνια υπογραφεί η σύμβαση.

Δεν στάθηκε όμως μόνο στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες αλλά συνέχισε και στα υδατοδρόμια, τα οποία λόγω έλλειψης αδειοδότησης δεν μπορούν να προχωρήσουν, με το μοναδικό που υπάρχει να είναι στην Κέρκυρα ενώ ετοιμάζεται άλλο ένα στους Παξούς. Στην ημερίδα που είχε γίνει τους περασμένους μήνες η Περιφέρεια είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τους ενδιαφερόμενους για να βρεθεί λύση σε αυτό το πρόβλημα, με την δημιουργία υδατοδρομίων σε όλα τα νησιά. Για αυτό το λόγο θα καλέσει τα Λιμενικά Ταμεία και τους Δήμους, στο όνομα των οποίων θα πρέπει να είναι οι άδειες των υδατοδρομίων, για να καταθέσουν προτάσεις.

Όσον αφορά τον τουρισμό θα κατατεθεί στρατηγικό σχέδιο για την προβολή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων με την χρήση της τεχνολογίας με στόχο την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, στο θέμα της προβολής των νησιών μας ο Αντιπεριφερειάρχης, Παναγής Δρακουλόγκωνας ανέφερε ότι για την καλύτερη προώθηση και προβολή της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης θα δημιουργηθεί ιστοσελίδα, facebook, twitter και instagram σε συνεργασία με το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ2

1-DSC08190 1-DSC08196 1-DSC08197 1-DSC08199 1-DSC08203 1-DSC08205
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις