Αφροδίτη Θεοπεφτάτου: 21η Απριλίου, 48 χρόνια μετά

Η μαύρη επέτειος της 21ης Απριλίου είναι χαραγμένη, τόσο στη μνήμη αυτών που έζησαν τα χρόνια της δικτατορίας, όσο και στη συλλογική μνήμη όλων των Ελληνίδων και των Ελλήνων ανεξαιρέτως. Είναι αυτή ακριβώς η συλλογική διάσταση που μας έχει κληροδοτήσει τη βαριά παρακαταθήκη της και μαζί το χρέος για περισσότερη Δημοκρατία.

Και αν κινδυνεύει η πραγματικότητα εκείνων των ημερών να καταστεί μακρινή και απρόσιτη, περικυκλωμένη από τόνους μελάνι, από λόγους πολιτικών, εκπροσώπων της πολιτείας, δασκάλων, ας μην την αφήσουμε. Και ας μιλήσουμε, όσοι ζήσαμε την εποχή, στους νεότερους γι’ αυτή. Δε θα δυσκολευτούν να καταλάβουν. Πόσο μάλλον που οι απόπειρες εκείνων που προσπαθούν να βάλουν την Ελλάδα στο γύψο δεν τελείωσαν με το πραξικόπημα των συνταγματαρχών. Πόσο μάλλον που ο φασισμός συνεχίζει να δηλητηριάζει τη ζωή μας.

Ο αγώνας της μνήμης ενάντια στη λήθη δεν τελειώνει ποτέ, όπως ακριβώς και οι αγώνες για έναν πιο δίκαιο κόσμο στο «μπόι των ονείρων μας, στο μπόι των ανθρώπων».

Αθήνα 21/4/2015

Αφροδίτη Θεοπεφτάτου
Βουλευτής Κεφαλληνίας και Ιθάκης
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις