Συνάντηση περιφερειάρχη με φορείς και κατοίκους στον Άγιο Ματθαίο

Συνάντηση με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης της περιοχής , εκπροσώπους φορέων και κατοίκους είχε το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης στον Άγιο Ματθαίο ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θ. Γαλιατσάτος, συνοδευόμενος από τους αντιπεριφερειάρχες Ν. Πανδή, Γ. Φοντάνα και τους περιφερειακούς σύμβουλους Γ.Κουλούρη, Μ. Μοσχάτ και Σπ. Αγγουράκη. Στη συνάντηση δόθηκε η δυνατότητα στον περιφερειάρχη να αναφερθεί στις δράσεις που έχουν ήδη δρομολογηθεί από τη νέα περιφερειακή αρχή κατά τους 8 μήνες θητείας της, αλλά και να ακουστούν και να καταγραφούν οι απόψεις των απλών πολιτών για θέματα που τους απασχολούν.
Ο περιφερειάρχης στην αρχική του τοποθέτηση αναφέρθηκε στην ανάγκη να διατηρηθεί η επαφή της ΠΙΝ με τους πολίτες και τα προβλήματα τους σε μια προσπάθεια να αναπτυχθεί ένας γόνιμος διάλογος που με συγκεκριμένες προτάσεις και παρατηρήσεις θα οδηγήσει στην επίλυση σημαντικών ζητημάτων.
Ο Θ. Γαλιατσάτος έκανε ειδική αναφορά στις ενέργειες για την ενίσχυση των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού των Ιονίων νησιών, όπως η επιχορήγηση για την επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος σε νοικοκυριά που έχει γίνει διακοπή λόγω οφειλών, η διαμόρφωση νέων οικονομικών συνθηκών στην ευρύτερη περιοχή των Ιονίων, η αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων από το ελληνικό δημόσιο και την Ε.Ε, η υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των αεροδρομίων και της δημόσιας περιουσίας , οι νέες δυνατότητες μέσω της νέας χρηματοδοτικής περιόδου για την ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας, του πολιτισμού, του τουρισμού, του περιβάλλοντος, της κατασκευής έργων υποδομής.
Οι παρευρισκόμενοι που τοποθετήθηκαν επικεντρώθηκαν κυρίως σε θέματα που έχουν να κάνουν με τη βελτίωση του οδικού δικτύου, την διαχείριση των απορριμμάτων, τους βιολογικούς καθαρισμούς, την ενίσχυση των αγροτών και της αγροτικής οικονομίας, την ουσιαστική στήριξη του πολιτισμού και του τουρισμού.
Ο περιφερειάρχης και οι συνεργάτες του απάντησαν στο σύνολο των ερωτημάτων των πολιτών ενώ ο Θ. Γαλιατσάτος επεσήμανε ότι « βασικός στόχος της περιφερειακής αρχής είναι να γίνονται οι παρεμβάσεις εκείνες που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των πολιτών. Όπως οι εργολαβίες που βρίσκονται σε εξέλιξη και αφορούν το οδικό δίκτυο και για την συγκεκριμένη περιοχή από τα Μωραΐτικα έως τις Μπενίτσες, ο προγραμματισμός σε συνεργασία με ΦΟΣΔΑ και το δήμο για την εξεύρεση βραχυπρόθεσμης και μακροπρόθεσμης λύσης αναφορικά με την διάθεση των απορριμμάτων, η καλύτερη διαχείριση των εργολαβιών που αφορούν τη δακοκτονία , η διαφοροποίηση του μοντέλου διαχείρισης των δημόσιων έργων, η ανάδειξη των ιστορικών μνημείων, η ενίσχυση των πολιτιστικών δράσεων, του τουρισμού, κ.ά».
Τέλος ο περιφερειάρχης επεσήμανε ότι η περιφέρεια είναι ανοιχτή για όλους και αυτό που έχει μεγάλη σημασία για τη νέα περιφερειακή αρχή είναι οι πολίτες να καταθέτουν τις απόψεις και τις προτάσεις τους, δημιουργώντας τις συνθήκες μιας υγιούς συνεργασίας και ενός εποικοδομητικού διαλόγου για την επίλυση των προβλημάτων των Ιονίων.
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις