Συνάντηση γνωριμίας με Βούλγαρους δημοσιογράφους και τουριστικούς πράκτορες

Βούλγαροι δημοσιογράφοι και τουριστικοί πράκτορες βρίσκονται από σήμερα στο νησί μας με σκοπό την προβολή και διαφήμιση της Κεφαλονιάς στην γειτονική βαλκανική χώρα.

Νωρίτερα το απόγευμα πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Ο Κέφαλος μία εθιμοτυπική πρώτη γνωριμία με τους εκπροσώπους των ΜΜΕ της Βουλγαρίας αλλά και με τους Τουριστικούς πράκτορες από τη Σόφια, με τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού, Ευάγγελο Κεκάτο να τους καλωσορίζει, με την ευχή για μία μακροχρόνια και αποδοτική συνεργασία που θα οδηγήσει σε περαιτέρω προώθηση της Κεφαλονιάς στην Βουλγαρία και γενικά στην σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Η παρουσία των Βουλγάρων δημοσιογράφων και πρακτόρων στο νησί μας είναι αποτέλεσμα των συνεχών επαφών και προσπαθειών του τουριστικού πράκτορα, Σπύρου Κατσούρη σε συνεργασία με το Δήμο Κεφαλονιάς, με την σκέψη για μελλοντικό άνοιγμα του τουρισμού στην αγορά της Βουλγαρίας, με τη σιγουριά ότι οι φιλοξενούμενοι δημοσιογράφοι και πράκτορες του τουρισμού, θα αποκομίσουν τις καλύτερες εντυπώσεις και θα βαθμολογήσουν θετικά την Κεφαλονιά, με αποτέλεσμα να την προτείνουν στους αναγνώστες και πελάτες τους ως ιδανικό προορισμό για διακοπές.

Για τον σκοπό αυτό η ομάδα των Βουλγάρων δημοσιογράφων ξεκίνησε την περιοδεία της από το κοσμοπολίτικο Φισκάρδο με προορισμό το Αργοστόλι, με το τοπίο να κερδίζει τις εντυπώσεις, αφού όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν στον χαιρετισμό τους, ενώ είχαν ακούσει για τα όμορφα χωριά και τοπία που διαθέτει η Κεφαλονιά, σε καμία περίπτωση δεν ήταν προετοιμασμένοι για αυτό που αντίκρισαν, με πολλά σημεία της διαδρομής να προκαλούν δέος και θαυμασμό, σε σημείο μάλιστα να τους κόβεται η ανάσα από την πραγματικά μαγική θέα της περιοχής.

Στην συνάντηση γνωριμίας παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων, Γεράσιμος Τιμοθεάτος, ο οποίος αναφέρθηκε στις πολύ λογικές τιμές αλλά και τις ποιοτικές υπηρεσίες που προσφέρουν τα ξενοδοχεία  και  τα καταλύματα που μπορούν να ικανοποιήσουν όλες επιθυμίες των επισκεπτών. Το παρών έδωσε και το μέλος του Εμπορικού Συλλόγου, Η Κράνη, Κώστας Πρέντζας, όπου έκανε αναφορά στην υψηλή ποιότητα των τοπικών παραδοσιακών προϊόντων που προσφέρουν οι επαγγελματίες του νησιού και αποτελούν το σήμα κατατεθέν της Κεφαλονιάς. Στη συνέχεια ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Ευάγγελος Κεκάτος τίμησε την εκπρόσωπο των Βουλγάρων κα Velinova με την πλακέτα του Δήμου Κεφαλονιάς.

Η εκπρόσωπος των Βουλγάρων πρακτόρων Διευθύντρια του Τουρισμού Πρακτορείου, Rad-Festa, Tatiana Velinova πρότεινε την αδελφοποίηση της Σόφια με την Κεφαλονιά και πάνω σε αυτό θα δουλέψουν στην συνέχεια,  προτάθηκαν επίσης πολιτιστικές εκδηλώσεις τόσο στην Βουλγαρία όσο και στην Κεφαλονιά που θα βοηθήσουν στην καλύτερη και πιο ουσιαστική γνωριμία των δύο λαών μέσω του πολιτισμού. Ο κ. Κεκάτος προσκάλεσε τους δημοσιογράφους και τουριστικούς πράκτορες στην αυριανή εκδήλωση υποδοχής του πρώτου κρουαζιερόπλοιου και στην παρουσίαση του πολύ σημαντικού και συγκινητικού ντοκιμαντέρ για την Κεφαλονιά, που επιμελήθηκε ο συμπατριώτης μας δημοσιογράφος, Γιώργος Μεσσάρης.

1-DSC07798 1-DSC07800 1-DSC07803 1-DSC07809 1-DSC07811 1-DSC07816 1-DSC07817 1-DSC07819 1-DSC07820 1-DSC07821 1-DSC07823 1-DSC07827 1-DSC07828 1-DSC07830 1-DSC07834
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις