Μεγάλο το ενδιαφέρον Ιαπώνων δημοσιογράφων για την Μελισσάνη

Τηλεοπτικό Συνεργείο της Δημόσιας Τηλεόρασης της Ιαπωνίας NHK βρίσκεται στην Κεφαλονιά για να τραβήξει πλάνα από τις ομορφιές του νησιού μας με σκοπό την προβολή στην Ιαπωνία και γενικότερα στην Ασιατική αγορά.

Σήμερα το πρωϊ είχαν ολιγόλεπτη συνάντηση με τον Δήμαρχο, Αλέξανδρο Παρίση, ο οποίος του πρόσφερε αναμνηστική πλακέτα του Δήμου Κεφαλονιάς και στη συνέχεια συνομίλησαν με τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού στο γραφείο του καθώς υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για το Λημνοσπήλαιο της Μελισσάνης.

Οι Ιάπωνες δημοσιογράφοι, Luisella Palladino, Takeyuki Kawano, TV Asahi Productions και Osamu Watanabe, VIVIA, ζήτησαν από τον Αντιδήμαρχο κ. Κεκάτο να έρθουν σε επαφή με ανθρώπους που έζησαν τα γεγονότα του σεισμού του ’53, να ξεναγηθούν στην Λίμνη και να αποτυπώσουν στην κάμερα ιστορίες και μύθους γύρω από το υπέροχο Λημνοσπήλαιο.

Ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Ευάγγελος Κεκάτος ήρθε σε επαφή με τον εντεταλμένο σύμβουλο Σάμης, Βασίλη Κοκκόση, τον επιχειρηματία Ντάνι Γιακουμάτο για να αναλάβει την ξενάγηση στο Σπήλαιο της Μελισσάνης και ο οποίος έχει στενούς δεσμούς με την Ασιατική αγορά αλλά και τον Πρόεδρο του Διαπολιτιστικού Κέντρου Ιονίου, Δημήτρη Τόκκα, έτσι ώστε να τους ξεναγήσει στο εντυπωσιακό και πραγματικά υπέροχο Μουσείο που έχει δημιουργήσει στην περιοχή του Καραβόμυλου, που αποτυπώνει σε κάθε γωνιά του όλη την Κεφαλονίτικη κουλτούρα και παράδοση που κατέστρεψαν στο πέρασμά τους οι σεισμοί του 1953.

Στην συνάντηση με τους δημοσιογράφους παραβρέθηκε και ο Γερμανός καθηγητής κ. Warnake όπου εξήγησε στο Ιαπωνικό συνεργείο την ιστορία της Σάμης όπου τα Ρωμαϊκά χρόνια, είχε κηρύξει πόλεμο στην Αρχαία Ρώμη. Επίσης ο κ. Warnake αναφέρθηκε στο πολύ σημαντικό ιστορικό και θρησκευτικό γεγονός του ναυαγίου του Απόστολου Παύλου στην Κεφαλονιά που αποκαλύφθηκε μετά από εκτενείς έρευνες που έγιναν στην περιοχή της Πεσσάδας και την ταύτισή της με την αρχαία Μελίτη.  Όπως μας αποκάλυψε ο κ. Warnake, οι Κεφαλονίτες ήταν οι τελευταίοι άνθρωποι που ο Απόστολος Παύλος μύησε στον Χριστιανισμό.

Για το σπουδαίο γεγονός του Ναυαγίου του Αποστόλου Παύλου έχει εκδοθεί ένα καλαίσθητο φυλλάδιο από τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού που περιέχει όλες τις ιστορικές αναφορές και το χάρτη με την διαδρομή του Απόστολου Παύλου κατά τη διάρκεια της μεταφοράς του ως κατηγορούμενο, με προορισμό τη Ρώμη για να δικαστεί και που καταδεικνύει την Κεφαλονιά ως το τελευταίο μέρος του ταξιδιού του.

Οι Ιάπωνες δημοσιογράφοι θα επιστρέψουν στο νησί μας τον Μάϊο για να πραγματοποιήσουν το δεύτερο κύκλο γυρισμάτων του αφιερώματός τους για την Κεφαλονιά.

1-DSC07260 1-DSC07264 1-DSC07267 1-DSC07270 1-DSC07271 1-DSC07273 1-DSC07276 1-DSC07279 1-DSC07284 japan japan2
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις