Θετικά τα μηνύματα από την ITB2015

Στην Διεθνή έκθεση τουρισμού ITB στο Βερολίνο, συμμετείχε η Ένωση μας από τις 4 έως τις 8 Μαρτίου, στο περίπτερο της Π.Ι.Ν. που βρισκόταν εντός του κεντρικού περιπτέρου του Ε.Ο.Τ.

Στην φετινή ΙΤΒ συμμετείχαν 10.096 εκθέτες από186 χώρες και οι επισκέπτες ξεπέρασαν τους 175.000

Επικεφαλής της αντιπροσωπίας της Π.Ι.Ν. ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ. Γαλιατσάτος Σπύρος που σε συνεργασία με το γραφείο δημοσίων σχέσεων Starub und Linardatos GmbH, με το οποίο σύναψε πρόσφατα σύμβαση η Π.Ι.Ν για τις Γερμανόφωνες χώρες, είχαν προγραμματιστεί σημαντικά ραντεβού, όπου και συμμετείχαμε, με τους δημοσιογράφους Cornelia Wolter (RaufeldMedien), Andreas Lesti (Frankfuter Allgemeine Zeitung), Annabelle Faude (T-Online / Deutsche Telekom) και Sybille Boolakee (SRT). Έγινε παρουσίαση των Ιονίων Νησιών σαν προορισμός και μας δόθηκε η δυνατότητα να τους ενημερώσουμε για το τουριστικό προφίλ, τις ομορφιές της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης, αλλά και να τους προσκαλέσουμε να μας επισκεφτούν από κοντά.

Εξίσου σημαντικές ήταν οι επαφές με τον κ. Antonio Canto Αντιπρόεδρο του παγκοσμίου φήμης ειδησεογραφικού ομίλου CNN, αλλά και με την κ. Damiti Ward (Client Sales Manager) της British Airways, όπου και συζητήθηκε το ενδεχόμενο συνεργασίας.

Από τις συναντήσεις που είχαμε με Tour Operators (Jet2.com, AirTours, TUI, Olympic, Corendon, LowCostBeds) καθώς και με την κ. Αιβαλιώτου Διευθύντρια του ΕΟΤ Γερμανίας, μας έδωσαν πληροφορίες που επιβεβαιώθηκε η αύξηση που υπάρχει στις προκρατήσεις σε όλες τις αγορές με εξαίρεση την Ρωσία και με μια μικρή πτώση από την Αυστρία.

Έντονο ήταν το ενδιαφέρον που έδειξαν για έναρξη πτήσεων για το 2016 από το Ισραήλ, στην συνάντηση μας, οι εκπρόσωποι της αεροπορικής εταιρείας ISRAIR κ. Uri Sirkis (Ceo) και του tour operator NATOUR κ. Avivit Peleg (Director of Purchasing & Operations) όπου και θα επισκεφτούν το νησί μας στις αρχές Μαΐου. Πληροφορίες σχετικά με την Κεφαλονιά για 4ήμερες εκδρομές από Αθήνα όπου κάνουν πρόγραμμα μας ζήτησε ο κ. Tetsuya Takenaga (Tour Coordinator / Planning Department) του Ιαπωνικού tour operator ANA.

Την πρώτη ημέρα της έκθεσης, το περίπτερο των Ιονίων Νήσων επισκέφτηκε η Υφυπουργός Τουρισμού κ. Έλενα Κουντουρά μαζί με τον Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ κ. Πάνο Λειβαδά.

Τα νησιά μας εκτός από τον Αντιπεριφεριάρχη Τουρισμού κ. Γαλιατσάτο Σπύρο, στην ITB εκπροσωπήθηκαν από τον Πρόεδρο της Ένωσης μας κ. Τιμοθεάτο Γεράσιμο, τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού του Δήμου Κεφαλονιάς κ. Κεκάτο Ευάγγελο και τους τουριστικούς πράκτορες κ.κ. Καραπέτσα Αθανάσιο, Γασπαράτο Κίμωνα, Γιουλάτο Νέστωρα και Ευαγγελάτο Γεράσιμο.
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις