Αφροδίτη Θεοπεφτάτου: Τοποθέτηση επί του πολυνομοσχεδίου Υπουργείου Υποδομών

Επί του πολυνομοσχεδίου του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων «Ρυθμίσεις Θεμάτων Μεταφορών, Τηλεπικοινωνιών και Δημοσίων Έργων» τοποθετήθηκε η Βουλευτής του νομού, Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής.

Το νομοσχέδιο αφορά μια σειρά διατάξεων όπως την ιδιωτικοποίηση της σιδηροδρομικής υποδομής, τις αναγκαστικές απαλλοτριώσεις, θέματα μεταφορών αλλά και θέματα ΕΛΤΑ και ανάθεσης δημοσίων έργων.
Ειδικότερα, η Βουλευτής τοποθετήθηκε επί των παρατάσεων της λειτουργίας των υπαίθριων χώρων στάθμευσης και συνεργείων αυτοκινήτων στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, που λειτουργούν για χρόνια αυθαίρετα, την αδειοδότηση για τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας χωρίς να λαμβάνονται υπόψη τα επίπεδα ακτινοβολίας, καθώς και τις αναγκαστικές απαλλοτριώσεις για «έργα γενικότερης σημασίας για τη χώρα» παραβιάζοντας τις μέχρι σήμερα ισχύουσες διατάξεις περί δικαιωμάτων στην ιδιοκτησία.
Για άλλη μια φορά, η κυβέρνηση φέρνει εσπευσμένα ένα νομοσχέδιο «σκούπα» προκειμένου να καλύψει μνημονιακές απαιτήσεις για το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, χωρίς να έχει προηγηθεί η απαιτούμενη προετοιμασία και διαβούλευση. Ταυτόχρονα όμως το νομοσχέδιο περιλαμβάνει και μια σειρά προσωρινών «παροχών», όπως παρατάσεις του χρόνου λειτουργίας, χωρίς όμως να θεσμοθετούνται οριστικές και δίκαιες λύσεις για το σύνολο των πολιτών.

Αθήνα, 3.12.2014
Αφροδίτη Θεοπεφτάτου

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις