Σωτήρης Κουρής: Αισθάνομαι απόλυτα ικανοποιημένος να βλέπω τα έργα που είχαμε χρηματοδοτήσει να υλοποιούνται

Η οικονομική επιτροπή της ΠΙΝ αποφάσισε σήμερα την συνέχιση και την επαναπροκήρυξη τεσσάρων σπουδαίων έργων τα οποία είχαν προγραμματιστεί να υλοποιηθούν στις αρχές του 2014 , αλλα λόγω σεισμών , και πολλών γραφειοκρατικών διαδικασιών καθυστέρησαν και επαναδημοπρατούνται.
Πρόκειται για τα εξής έργα
Α. Ασφαλτόστρωση ΕΟΔ προς Άγιο Γερασιμο Π/ Υ 100000. €.
Οι εργασίες που θα εκτελεστούν αφορούν στην αποκατάσταση φθαρμένου ασφαλτοτάπητα στην επαρχιακή οδό 20 από τα Φραγκάτα προς το μοναστήρι του Αγίου Γερασίμου και την διευθέτηση της ΕΟ 21 από τα Ποριαράτα στα Μιχάτα (δρόμος προς Ανδροίνια )στα Ομαλά.
Β. Προστασία απο την βραχόπτωση του στενού του Πόρου Π/Υ 150000€ .
Αφορά στην κατασκευή και τοποθέτηση συστήματος φράχτη πλεγμάτων προστασίας για την ανάσχεσης των βραχοπτώσεων στο απότομο κρημνώδες Πρανές της ΕΟ 1 ( Αργοστολιου -πόρου ) πριν την είσοδο στον Πόρο σε μήκος 100 μέτρων .
Γ. Αποκατάσταση οδικού άξονα Σάμης – Πυργιού – Τζαννάτων Π/ Υ 600000. €.
Οι εργασίες που θα εκτελεστούν αφορούν στην αποκατάσταση βλαβών στην επαρχιακή οδό Αγίου Νικολάου – Τζαννάτων και συγκεκριμένα στη εκ νέου ανακατασκευή τοιχείων αντιστήριξης απο οπλιςμενο σκυρόδεμα σε διάφορα σημεία της οδού και στη εκ νέου ανακατασκευή πτερυγότοιχου γέφυρας που εχει υποχωρήσει . Επί πλέον στα σημεία των επεμβάσεων θα γίνουν εργασίες αποκατάστασης του οδοστρώματος και θα γίνει οριζόντια και κατακόρυφη σήμανση .
( οι ζημιές είχαν γίνει απο τήν μεγάλη πλημμύρα τόν Οκτώβρη του 2011).
Δ. Βελτίωση – συντήρηση Επαρχιακού Οδικού Δικτύου ΙΘΑΚΗΣ Π/Υ 153147,77 € .
Θα εκτελεστούν εργασίες που αφορούν στην αποκατάσταση φθαρμένου άσφαλτοταπητα στις ΕΟ 46,Ιθάκη-Σταύρος , ΕΟ 47 φρικες-Εξωγή και ΕΟ48 Σταυρός – Εξωγή , της ΙΘΑΚΗΣ . Θα γίνουν εργασίες αλλαγής άσφαλτοταπητα και διαφόρων άλλων επισκευών των οδών .
Τα έργα αυτά οπως και αρκετά αλλα εντάσσονται στο σχεδιασμό της οδικής ασφαλείας των νησιών μας και τα οποία θά βελτιώσουν το οδικό δίκτυο στις περιοχές που θα υλοποιηθούν.
Αισθάνομαι απόλυτα ικανοποιημένος που υλοποιούνται έργα που είχαμε προγραμματίσει και χρηματοδοτήσει για την ασφάλεια και ανάπτυξη του επαρχιακού οδικού μας δικτύου και της βελτιώσεις της ζωής των πολιτών μας .

Σωτηρης Κουρης
Περιφερειακός Σύμβουλος ΠΙΝ
Τ. Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλληνίας και Ιθάκης

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις