Επέστρεψε από την Κύπρο η αποστολή της Χορωδίας και Μαντολινάτας Αργοστολίου

Η 35μελής αποστολή, παρέμεινε στην Μεγαλόνησο 2 μέρες και πραγματοποίησε μια συναυλία στην νέα αίθουσα εκδηλώσεων του ΠΡΟΕΔΡΙΚΟΎ Μεγάρου στην Λευκωσία. Η εκδήλωση ήταν υπό την αιγίδα της συζύγου του Κύπριου Προέδρου .
Ο σύλλογος είχε προσκληθεί από την Χορωδία “Η Φωνή της Κυρήνειας” , η οποία και παρείχε την φιλοξενία , σε ανταπόδοση της φιλοξενίας , που τους παρείχε η Χορωδία μας το 2011 .
Η αποστολή πέτυχε απόλυτα από κάθε άποψη . Η εκπροσώπηση του νησιού μας υπήρξε άψογη και οι εντυπώσεις όλων των αδελφών Κυπρίων άριστες .
Στην συναυλία και οι δύο χορωδίες παρουσίασαν ένα θαυμάσιο πρόγραμμα , που ενθουσίασε το κοινό , των πάνω από 500 ατόμων . Η απόδοση μάλιστα , ενός Κεφαλονίτικου και ενός Κυπριακού τραγουδιού , από κοινού , με 75 τραγουδιστές και 15 όργανα , συγκίνησε ιδιαίτερα .
Ιδιαίτερα η δική μας Χορωδία και μαντολινάτα , αποθεώθηκαν , από ένα κοινό που δεν σταμάτησε να τραγουδά και να καταχειροκροτεί κάθε τραγούδι . Η συγκίνηση του κοινού ήταν ολοφάνερη και πολλές φορές τα μάτια βούρκωναν . Όταν μάλιστα τραγουδήσαμε το τραγούδι του Μάριου Τόκα , ΄΄ Την Ελλάδα αγαπώ ΄΄ , σε στίχους του ήρωα και μάρτυρα της απελευθέρωσης της Κύπρου Ευαγόρα Παλλικαρίδη , όλα τα μάτια βούρκωσαν και όλα τα χείλη τραγουδούσαν μαζί μας . Ήταν μια καταπληκτική συναυλία με άριστα σε όλα .
Ο μαέστρος μας Άγγελος Μουρελάτος , η πιανίστα μας Ευαγγελία Φραγκιά , οι μουσικοί και οι χορωδοί μας , έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους , και το αποτέλεσμα άγγιξε το τέλειο .
Τέλος δεν πρέπει να μην αναφερθούμε στην άριστη , από κάθε άποψη , φιλοξενία που παρείχαν τα μέλη της Χορωδίας της κατεχόμενης Κυρήνειας , στα μέλη της αποστολής μας . Δεσμευτήκαμε και οι δύο πλευρές να συνεχιστεί αυτή η συνεργασία και στο μέλλον .
Τώρα ο σύλλογός μας θα ανοίξει τα φτερά του για καινούργιες δημιουργίες και ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες , όλοι μαζί για τον πολιτισμό και την προβολή του τόπου μας .

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις