ΕΑΣ: Απαράδεκτες Κατασχέσεις Αγροτικών Κοινοτικών Επιδοτήσεων

Ο Ενιαίος Αγροτικός Συνεταιρισμός Κεφαλληνίας & Ιθάκης με ανησυχία πληροφορήθηκε ότι παρά τις διαβεβαιώσεις του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων (Υ.Α.Α.Τ.) παρουσιάστηκε το φαινόμενο, τα ποσά των Αγροτικών Κοινοτικών Επιδοτήσεων που πιστώθηκαν πρόσφατα να κατάσχονται για οφειλές των δικαιούχων παραγωγών προς το Δημόσιο.
Οι φτωχοποιημένοι από την κρίση και τους πρόσφατους σεισμούς ντόπιοι αγρότες, κτηνοτρόφοι, αμπελουργοί, μελισσοκόμοι και αλιείς, αδυνατούν να εξοφλήσουν τους υπέρογκους φόρους και να εξυπηρετήσουν τα δάνεια στις Τράπεζες με αποτέλεσμα η Εφορία και οι Τράπεζες να προχωρούν παρανόμως σε κατάσχεση των, κατά το δίκαιο της Ενωμένης Ευρώπης, ακατάσχετων Κοινοτικών Αγροτικών Ενισχύσεων όταν κατατίθενται από τον Οργανισμό Πληρωμών του Υ.Α.Α.Τ. στο τραπεζικό λογαριασμό των ανωτέρω δικαιούχων.
Ο Ενιαίος Αγροτικός Συνεταιρισμός Κεφαλληνίας και Ιθάκης θεωρεί ως κατάφορα άδικη και ως εκ τούτου απαράδεκτη και υπονομευτική την συγκεκριμένη πρακτική ιδιαιτέρως όταν πραγματοποιείται μέσα σε ένα εξαιρετικά δυσοίωνο οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον λόγω της συνεχιζόμενης κρίσης και των προβλημάτων των πρόσφατων σεισμών και καλεί τους αρμόδιους (Υπουργείο Οικονομικών και Υ.Α.Α.Τ.) να αναθεωρήσουν τους σχεδιασμούς τους.

Για τον Ενιαίο Αγροτικό Συνεταιρισμό Κεφαλληνίας & Ιθάκης
Ανδρέας Π. Καλαφάτης, Πρόεδρος Δ.Σ.

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις