Ο Περιφερειάρχης στο Δημοτικό Συμβούλιο της Ιθάκης

Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θ Γαλιατσάτος συνοδευόμενος από τον α/περιφερειάρχη των ΠΕ Κεφαλονιάς-Ιθάκης Π Δρακουλόγκωνα ,τον εκτελεστικό γραμματέα της ΠΙΝ Π Ζησιμάτο ,τον έπαρχο Ιθάκης Σ Τσιντήλα και την δ/ντρια Τεχνικών υπηρεσιών των ΠΕ Κεφαλονιάς-Ιθάκης επισκέφθηκε την Ιθάκη και πήρε μέρος στην συνεδρίαση του ΔΣ του δήμου Ιθάκης.
Ο περιφερειάρχης στην ομιλία του ενημέρωσε για την κατάσταση που βρίσκονται τα σοβαρά θέματα που απασχολούν την Ιθάκη και τους πολίτες της και στα οποία εμπλέκεται η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.
1. Λιμάνι Πισαετού : ο εργολάβος κηρύσσεται έκπτωτος και το έργο συνεχίζεται με νέους όρους.
2. Δρομος Μπρός Αετού: το έργο ξεκίνησε και θα στηριχθεί οικονομικά και τεχνικά.
3. Αρχαιολογικές ανασκαφές: οι πιστώσεις διατηρούνται, αναμένεται η έγκριση του ΚΑΣ
4. Σταθμός μεταφόρτωσης απορριμμάτων: μόλις ο Δήμος Ιθάκης, ως αρμόδιος, ολοκληρώσει τις μελέτες το εργο θα χρηματοδοτηθεί από την ΠΙΝ.
5. Συγκοινωνία με Πάτρα: η ΠΙΝ στηρίζει την θέση για άμεση επαναλειτουργία της γραμμής Ιθάκη-Σάμη-Πάτρα.
6. Τοπικό σχέδιο ανάπτυξης: στα πλαίσια της κατάρτισης του πενταετούς Στρατηγικού Σχεδιασμού της ΠΙΝ θα γίνει διαβούλευση και στην Ιθάκη με στόχο την δημιουργία Ολοκληρωμένου Τοπικού Σχεδίου Ανάπτυξης του νησιού.
Λύνεται το πρόβλημα της μεταφοράς μαθητών στην Βόρειο Ιθάκη.
Το δημοτικό συμβούλιο της Ιθάκης ενέκρινε μία από τις τέσσερις προτάσεις που κατέθεσε ο α/περιφερειάρχης Π. Δρακουλόγκονας και το χρονίζον πρόβλημα των μαθητών και γονέων της περιοχής βαίνει άμεσα προς επίλυση ( μίσθωση οχήματος από την ΠΙΝ, με οδηγό από τον Δήμο Ιθάκης μέσω προγραμματικής σύμβασης).
Η δημόσια υγεία σε μεγάλο κίνδυνο. Κάλεσμα αγώνα για την Πανιόνια ημέρα δημόσιας υγείας.
Ο Περιφερειάρχης, αφού άκουσε με προσοχή τα σοβαρά διαρθρωτικά προβλήματα της λειτουργίας του Κέντρου Υγείας του νησιού, ενημέρωσε το δημοτικό συμβούλιο και τους πολίτες για την απόφαση του Π.Σ. να προχωρήσει στην πραγματοποίηση μιας μεγάλης αγωνιστικής κινητοποίησης για την «προστασία της δημόσιας υγείας» στα Ιόνια Νησιά, και κάλεσε όλες και όλους να συμμετάσχουν, γεγονός που επικυρώθηκε στην συνέχεια με σύμφωνη γνώμη του δημοτικού συμβουλίου.

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις