Συνέντευξη στον Σάκη Βούτο έδωσε ο Αντιδήμαρχος Διονύσης Λυκούδης

Συνέντευξη στον Σάκη Βούτο και στον Ιόνιαν Γκάλαξι παραχώρησε σήμερα το πρωί ο Αντιδήμαρχος Αργοστολίου-Σάμης, Διονύσης Λυκούδης.

Ας δούμε μερικά από τα θέματα που συζητήθηκαν:
ΣΕΙΣΜΟΙ
Ο Αντιδήμαρχος υπογράμμισε ότι δεν πρέπει να ανησυχούμε κάθε φορά που γίνονται ασκήσεις ετοιμότητας. Πρέπει να το συνηθίσουμε καθώς σε όλα τα προηγμένα κράτη είναι θέμα ρουτίνας. Τόνισε ότι κρατάει αποστάσεις από αυτά που λένε οι σεισμολόγοι καθώς είναι και αυτοί επαγγελματίες και είναι πιθανόν ο κάθε σεισμολόγος να θέλει να ενταχθεί σε κάποιο πρόγραμμα. Επίσης επεσήμανε ότι όταν η Ιαπωνία και η Αμερική που βρίσκονται αιώνες μπροστά από εμάς στην τεχνολογία δεν μπορούν να προβλέψουν τους σεισμούς, δεν μπορώ να αποδεχθώ ότι το καταφέρνουμε εμείς. . Τέλος επεσήμανε ότι ο μηχανισμός της ελληνικής πολιτείας είναι σε ετοιμότητα και υπάρχει σχέδιο δράσης το οποίο και υλοποιήθηκε με μεγάλη ταχύτητα στους σεισμούς του περασμένου Ιανουαρίου.
ΣΦΑΓΕΙΑ
Ο Αντιδήμαρχος ξεκαθάρισε ότι η Δημοτική έχει πάρει οριστική απόφαση για να γίνει το έργο των σφαγείων όπως άλλωστε συζητήθηκε και στην πρόσφατη συνάντησή του με τον Σύλλογο Κρεοπωλών. Οι εναπομείναντες οικογένειες Ρομά θα μετεγκατασταθούν με έξοδα του Δήμου και το έργο θα ξεκινήσει σύντομα.
ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΣΚΥΛΙΑ
Αναφέρθηκε στην συνάντησή του με τον σύλλογο “ΝΤΟΡΙΣ”. Τόνισε ότι είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα που πρέπει να ευαισθητοποιήσει όλους τους συμπολίτες μας. Θα υπάρξει μεγάλη καμπάνια από τον Δήμο προς την κατεύθυνση των υιοθεσιών και της στείρωσης
ΕΡΓΟ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΣΑΜΗΣ
Υπογράμμισε ότι η Δημοτική Αρχή αυτό που λέει το υλοποιεί. Το έργο της ανάπλασης της πλατείας θα αλλάξει την εικόνα της πόλης. Σύντομα η αρχιτεκτονική λύση που δημοσιοποιήθηκε θα παρουσιαστεί στους κατοίκους της Σάμης ώστε να μετουσιωθεί σε οριστική μελέτη για να γίνει το έργο.
ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ
Το έργο θα γίνει οπωσδήποτε, επανέλαβε ο Δ. Λυκούδης. Απλά υπάρχει το διπλό σχέδιο της Δημοτικής Αρχής με το δίλημμα εάν θα ξεκινήσει τον Φεβρουάριο ή τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Δεν υπακούμε σε αντιδράσεις ούτε συγκινούμαστε από αυτές τόνισε. Και ξεκαθάρισε: “Σε 36 μήνες από σήμερα θα έχουμε φτιάξει το “νέο Αργοστόλι”!
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΧΩΡΙΟ
Ξεκινάει ένας φιλόδοξος θεσμός με την συνεργασία Δήμου, ΚΡΑΝΗΣ & ΚΕΔΗΚΕ που θα δώσει μία νότα χαράς και Χριστουγέννων στο Αργοστόλι. Ας σταματήσουν κάποιοι την γκρίνια και ας μας αφήσουν να υλοποιήσουμε επιτέλους αυτό που έχουμε στο μυαλό μας.
ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ ΙΘΑΚΗΣ
Χαρακτήρισε πολύ σοβαρό το θέμα με το κλείσιμο της Πολεοδομίας της Ιθάκης όμως είπε ότι γι’αυτό υπεύθυνοι είναι οι Ιθακήσιοι καθώς ο μοναδικός υπάλληλος που υπήρχε πήρε μετάταξη με απόφαση του Δημάρχου Ιθάκης! Τόνισε ότι ως πολιτικός προιστάμενος της Πολεοδομίας Κεφαλλονιάς εκτιμά ότι με το προσωπικό που έχει η υπηρεσία του Δήμου Κεφαλλονιάς δεν μπορεί να ανταποκριθεί και στα θέματα του γειτονικού νησιού. Πρέπει να επαναλειτουργήσει η Πολεοδομία Ιθάκης, υποστήριξε, και ας φροντίσει το κράτος να στείλει εκεί άλλον υπάλληλο.

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις