Ισχυρή πιθανότητα εκλογών τον Ιανουάριο – Οι 180 και η συμφωνία με την Τρόικα

Ανατροπή στον κυβερνητικό σχεδιασμό: Στο Μέγαρο Μαξίμου εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να ζητήσουν 180 “ναι” για την επικύρωση της συμφωνίας με την Τρόικα τον Δεκέμβριο και επομένως να κριθεί τότε αν θα στηθούν πρόωρες κάλπες ή όχι τριάντα μέρες μετά, στη διάρκεια δηλαδή του Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ επείγονται να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση από τους εκπροσώπους των πιστωτών για να οριστικοποιηθεί στο Γιούρογκρουπ της 8ης Δεκεμβρίου η απόφαση για την καθιέρωση προληπτικής γραμμής πίστωσης στη βάση ενός προγράμματος μεταρρυθμίσεων το οποίο θα καταθέσει η ελληνική πλευρά.

Στη συνέχεια, θα φέρουν προς επικύρωση στη Βουλή τη συμφωνία ζητώντας αυξημένη πλειοψηφία. Ετσι, η ώρα της πρόκλησης για τη διασφάλιση των 180 “ναι” θα έρθει πριν από την προεδρική εκλογή που προγραμματίζεται για τον Φεβρουάριο.

aftodioikisi.gr

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις