ΕΛΜΕΚΙ: Ο δήθεν “εθελοντισμός” της κυβέρνησης είναι εθελοδουλία και σκλαβιά

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ – ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΈΝΩΣΗ – ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΙ ΟΜΙΛΟΙ: Προωθούν την τσάμπα εργασία, Αντικαθιστούν τη μόνιμη σταθερή δουλειά, πρώτα με ελαστικές σχέσεις εργασίας και τώρα με απλήρωτη εργασία, Ανοίγουν επικίνδυνους δρόμους στη λειτουργία των σχολείων.

Ο ΔΗΘΕΝ «ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ» ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΘΕΛΟΔΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΣΚΛΑΒΙΑ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Οι δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας για κάλυψη των χιλιάδων κενών στα σχολεία από δήθεν “εθελοντές” – άνεργους συναδέλφους μας, αποτελούν πρόκληση και εμπαιγμό. Ταυτόχρονα, ανοίγουν επικίνδυνους δρόμους στη λειτουργία των σχολείων. Μέχρι τώρα οι αναπληρωτές και οι νέοι εκπαιδευτικοί, συμπληρώνουν από την τσέπη τους τα έξοδα διαβίωσης για τα μόρια (κατάταξης στους πίνακες προϋπηρεσίας ή μετάθεσης), για τη μελλοντική βελτίωση της υπηρεσιακής και οικονομικής τους θέσης. Τώρα το Υπουργείο πληρώνει με την ψεύτικη ελπίδα του διορισμού. Μιλάνε για «επάρκεια» κι όχι για κάλυψη όλων των κενών, εκβιάζοντας τα σχολεία να «μπαλώσουν» ώρες με νέα ελαστικοποίηση των αναθέσεων, αφήνοντας ακόμη και πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα χωρίς καθηγητή (πχ 17 ώρες οικονομολόγου στο ΓΕΛ Ληξουρίου).

Κυβέρνηση, Ευρωπαϊκή Ένωση και επιχειρηματικοί όμιλοι, αφού τσάκισαν τους μισθούς σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα (κι ετοιμάζονται να τους πάνε ακόμα παρακάτω), αφού άφησαν τα σχολεία με χιλιάδες κενά, αφού καθιέρωσαν κάθε είδους άθλιας και κακοπληρωμένης, ελαστικής εργασίας στο σχολείο (5μηνα, μπλοκάκι, ΑΜΟ κλπ…), τώρα προχωρούν κι ένα βήμα παραπέρα:

Σχεδιάζουν την τσάμπα εργασία αρχικά στα σχολεία και στην πορεία σε όλο το Δημόσιο, με το μανδύα του “εθελοντισμού”. Θέλουν εργαζόμενους-δούλους του 21ου αιώνα! Την ίδια στιγμή, δημιουργούν το κατάλληλο έδαφος, ώστε να παρεμβαίνουν με τη μάσκα του “εθελοντή” και να περνούν την πόρτα του σχολείου τα κάθε λογής επιχειρηματικά και άλλα συμφέροντα. Αν καλυφθούν κενά “εθελοντικά” με απλήρωτους-άνεργους συναδέλφους μας, τότε ποιος αποκλείει στο μέλλον αυτό να το κάνει και μία εταιρεία, ένας Δήμος, η Εκκλησία κ.α., που θα “προμηθεύουν” με εκπαιδευτικούς τα σχολεία και θα καθορίζουν τις σχολικές δραστηριότητες;

Οι δηλώσεις Λοβέρδου πρέπει να σημάνουν ξεσηκωμό. Επιβεβαιώνεται ότι κυβέρνηση και Ε.Ε. είναι αδίστακτοι, ότι το βαρέλι δεν έχει πάτο. Πρέπει να δοθεί άμεση, αγωνιστική απάντηση.

Καλούμε τους άνεργους-αδιόριστους συναδέλφους μας να μην “τσιμπήσουν”. Αυτοί που τάζουν μόρια για διορισμό, είναι οι ίδιοι που πετσόκοψαν τους διορισμούς, που άφησαν τα σχολεία με χιλιάδες κενά. Είναι οι ίδιοι που έβαλαν φίλτρα και πρόσθετα εμπόδια, όπως ο ΑΣΕΠ, για να αποσυνδέσουν το πτυχίο από το επάγγελμα. Είναι οι ίδιοι που καθιέρωσαν την προϋπηρεσία και το κυνήγι των μορίων σε όλη την Ελλάδα, σαν προϋπόθεση για το διορισμό. Και αφού το έκαναν, σταμάτησαν για χρόνια να προσμετρούν την προϋπηρεσία. Είναι οι ίδιοι που προσπαθούν να μας διαιρέσουν (30μηνιτες, 24μηνιτες, μόνιμοι, αναπληρωτές, άνεργοι). Πρόκειται για μέτρα που στην πλειοψηφία τους πάρθηκαν με τη σύμφωνη γνώμη της πλειοψηφίας των Ομοσπονδιών ΟΛΜΕ και ΔΟΕ, που αποδέχονται τόσο τον ΑΣΕΠ, όσο και το διορισμό με προϋπόθεση την προϋπηρεσία, δηλαδή αποδέχτηκαν και αποδέχονται τις ελαστικές σχέσεις εργασίας.

Καμία συζήτηση για δήθεν εθελοντισμό και τσάμπα εργασία. Λύση υπάρχει! Να γίνουμε εμείς, διορισμένοι και άνεργοι, μόνιμοι κι ελαστικά εργαζόμενοι, εθελοντές στον αγώνα για μαζικούς διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών. Για μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων εκπαιδευτικών, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Για γενναία χρηματοδότηση της εκπαίδευσης.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ μπαίνει τώρα, χωρίς καμία καθυστέρηση, μπροστά και καταδικάζει τα σχέδια της κυβέρνησης.

Η καλύτερη απάντηση στα σχέδια της κυβέρνησης είναι η μαζική, καθολική συμμετοχή στην Πανελλαδική – Πανεργατική Απεργία. Να νεκρώσουν τα πάντα, να μην ανοίξει ούτε ένα σχολείο!

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 27 ΝΟΕΜΒΡΗ

Όλοι και όλες στη ΓΣ του κλάδου, τη Δευτέρα 24 Νοέμβρη και ώρα 6 μμ στο 2ο ΓΕΛ Αργοστολίου

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καλεί τον κλάδο σε επαγρύπνηση για τις απαράδεκτες συνθήκες που διαμορφώνονται. Την Τρίτη 18 Νοέμβρη, στις 6 μμ, καλεί σε σύσκεψη το Σύλλογο Δασκάλων μαζί με τους συνάδελφους αναπληρωτές α΄βάθμιας – β΄βάθμιας ώστε να συγκροτηθεί ενιαία Επιτροπή Αγώνα για νέους εκπαιδευτικούς – αναπληρωτές – ωρομίσθιους. Ως αντιπρόσωπος της ΕΛΜΕ-ΚΙ στην Επιτροπή Αγώνα ορίζεται ο συνάδελφος Αχιλλέας Καπετάνιος.

Αργοστόλι 18 Νοέμβρη 2014

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
 

Γεωργόπουλος Διονύσης

 

Βάρσος Δημήτρης

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις