Συνεχίζονται οι στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις στα Ιόνια νησιά

Στόχος της αστυνομικής δράσης η διαχείριση της εγκληματικότητας, η πρόληψη και η αντιμετώπιση παραβατικών συμπεριφορών καθώς και η αντιμετώπιση της κλοπής μεταλλικών αντικειμένων και η μετέπειτα διακίνησης τους.
Εξειδικευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν το χρονικό διάστημα από 12 έως και 14.11.2014 , στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιονίων Νήσων.
Αντικείμενο των στοχευμένων αυτών δράσεων ήταν η διαχείριση της εγκληματικότητας, η πρόληψη και η αντιμετώπιση παραβατικών συμπεριφορών, ενώ επιμέρους στόχος αυτών ήταν η αντιμετώπιση της κλοπής μεταλλικών αντικειμένων και η μετέπειτα διακίνησης τους.
Στις συγκεκριμένες ειδικές επιχειρήσεις, οι οποίες οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Αστυνομικές Υπηρεσίες των κατά περίπτωση Διευθύνσεων Αστυνομίας των Ιονίων Νησιών, συμμετείχαν συνολικά (111) αστυνομικοί, με τα ανάλογα μέσα και εξοπλισμό, καθώς και υπάλληλοι από συναρμόδιες Υπηρεσίες.
Ειδικότερα πρόεκυψαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:
Ελέχθησαν 13 επιχειρήσεις συλλογής και εμπορίας μετάλλων (scrap, μάντρες), 376 άτομα και 301 οχήματα.
Συνελήφθησαν 19 άτομα (ημεδαποί και αλλοδαποί) για διάφορα αδικήματα, οι σημαντικότερες από τις οποίες αφορούσαν:
• τη σύλληψη (4) ατόμων στην Κεφαλονιά για κλοπή ρεύματος
• τη σύλληψη (3) ατόμων σε Κέρκυρα και Λευκάδα, για μη τήρηση των περιβαλλοντολογικών κανονισμών σε επιχειρήσεις συλλογής και εμπορίας μετάλλων
• τη σύλληψη (1) ατόμου στη Ζάκυνθο για κλοπή

Βεβαιώθηκαν 134 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και 2 παραβάσεις Υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις