50.000 θέσεις Απασχόλησης Ανέργων σε Αυτοδιοίκηση και Δημόσιο

Νέο Πρόγραμμα Απασχόλησης 50.000 ανέργων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και το ευρύτερο Δημόσιο Τομέα, προϋπολογισμού 200 εκ. ευρώ, ανακοίνωσε, σήμερα, ο Υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας, Γιάννης Βρούτσης, με την ονομασία «Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα 2014-2015».

Συγκεκριμένα, 50.000 άνεργοι θα απασχοληθούν για πέντε (5) μήνες, σε 110 ειδικότητες, με πλήρη ασφαλιστική και υγειονομική κάλυψη.

«Στόχος είναι η άμεση ανακούφιση κοινωνικά ευάλωτων πληθυσμιακών ομάδων, κυρίως νοικοκυριών χωρίς κανένα εργαζόμενο μέλος» τόνισε, χαρακτηριστικά, ο κ. Βρούτσης.

Ο Υπουργός διευκρίνισε, ότι 34.000 θέσεις θα κατανεμηθούν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, εκ των οποίων 3.500 στις Περιφέρειες και οι λοιπές 16.000 σε κοινωνικές υπηρεσίες του Κράτους.

Είπε ακόμη, ότι ιδιαίτερη έμφαση δίδεται στην κάλυψη των θέσεων, από ανέργους χαμηλών τυπικών προσόντων.

Ωφελούμενοι του προγράμματος, μπορούν να είναι:

– Άνεργοι – εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών, στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.

– Άεργοι – εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών, στις οποίες δεν εργάζεται κανείς.

– Εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.

– Άνεργοι χαμηλών τυπικών προσόντων (ΥΕ/ΔΕ) και πτυχιούχοι ΑΕΙ – ΤΕΙ εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.

Οι προσλήψεις θα γίνουν με μοριοδότηση στην οποία θα συνεκτιμηθούν:

– Ο χρόνος της συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας, το ατομικό και το οικογενειακό εισόδημα, ο αριθμός των ανηλίκων τέκνων ή των ατόμων με ειδικές ανάγκες και η ηλικία ως εξής: Με μοριοδότηση για ηλικίες από 18 έως 64 ετών, με ιδιαίτερη βαρύτητα στην κατηγορία ανέργων 30 – 44 ετών, η οποία υπερέχει αριθμητικά στο σύνολο των ανέργων (με βάση τα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ. του β’ τριμήνου 2014 ξεπερνούσαν τους 545.000), πλήττεται περισσότερο από την ανεργία και βαρύνεται με μεγαλύτερες οικογενειακές υποχρεώσεις.

Αναλυτικά, οι θέσεις Απασχόλησης:

Apasxolhsh_14000_ypourgeia

  Apasxolhsh_taepoli.gr

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις