Το 1ο Συνέδριο Προσκόπων το Σαββάτο 15 και Κυριακή 16 Νοεμβρίου στο Θέατρο

Το 1ο Συνέδριο Προσκόπων θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 15 και 16 Νοεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Ο Κέφαλος το οποίο διοργανώνει η Περιφερειακή Εφορεία Προσκόπων Δυτικής Πελοποννήσου και το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων.

Είναι η πρώτη φορά που θα πραγματοποιηθεί το Συνέδριο στην Κεφαλονιά καθώς το τοπικό Σώμα Προσκόπων υπάγεται στην Δυτική Πελοπόννησο και κατά συνέπεια κάθε χρόνο λάμβανε χώρα στην Πάτρα, φέτος όμως με τη βοήθεια της Δημοτικής Αρχής το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στην Κεφαλονιά.

Στο συνέδριο θα συμμετέχουν 130 βαθμοφόροι από όλη την Δυτική Πελοπόννησο, δίνοντας την ευκαιρία να γνωρίσουν την ζεστή Κεφαλονίτικη φιλοξενία και το νησί γενικότερα. Στα πλαίσια του 1ου Συνεδρίου παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου για την ενημέρωση του κοινού, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Ευάγγελος Κεκάτος, η Περιφερειακή Σύμβουλος και Αρχηγός των Προσκόπων, Περιφερειακή Σύμβουλος, Αρχηγός και Έφορος Δυτικής Πελοποννήσου, κα Ισμήνη Κρεμμύδα και η κα Μαρία Βαλλινάτου Αρχηγός της Αγέλης του 1ου Συστήματος.

Ο κ. Κεκάτος τόνισε: “Ο Προσκοπισμός είναι πραγματικά μία ιερή δραστηριότητα που αναπτύσσεται στην κοινωνία μας με μεγάλη επιτυχία. Η κα Κρεμμύδα έχει την ευθύνη της οργάνωσης της εκδήλωσης και εγώ από τη μεριά της Δημοτικής αρχής θα βοηθήσω οργανωτικά, την εκδήλωση για τους προσκόπους που θα μας τιμήσουν με την παρουσία τους έτσι ώστε να δείξουμε τον Πολιτισμό μας, την ιστορία μας, την μουσική μας. Θα έχουμε μία πραγματικά εντυπωσιακή τελετή έναρξης στο Συνέδριο το Σάββατο το απόγευμα”.

Το Συνέδριο θα ξεκινήσει το Σάββατο 15 Νοεμβρίου τις 6.30 το απόγευμα με την Παιδική Μαντολινάτα της ΚΕΔΗΚΕ να ανοίγει το πρόγραμμα των εργασιών με μία συμβολική συναυλία καλωσόρισμα, ενώ στο συνέδριο θα παραστούν οι αρχές του τόπου και φορείς.

Ακούστε όλη την συνέντευξη

1-DSC06781 1-DSC06776 1-DSC06773 1-DSC06772

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις