Βιβλιοπαρουσίαση: ΚΩΣΤΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ – “ΠΟΛΥΣΜΙΓΟΣ ΑΙΝΟΣ”- ΠΟΙΗΣΗ

Βιβλιοπαρουσίαση:
ΚΩΣΤΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ – “ΠΟΛΥΣΜΙΓΟΣ ΑΙΝΟΣ”- ΠΟΙΗΣΗ
Σχέδια Κώστας Ευαγγελάτος – ΣΥΛΛΟΓΕΣ – ΑΘΗΝΑ 2014.

Ο αγαπητός Κώστας Ευαγγελάτος, με τις πάντα ωραίες δημιουργίες σε ποίηση και ζωγραφική, δίνει και πάλι το “παρών” μ’ ένα ποιητικό βιβλίο του, διακοσμημένο ανάλογα με τα σκίτσα του. Οι αναζητήσεις του ποιητή, μεσ’ απ΄ τους πρωτότυπους στίχους του, θαρρείς και παίρνουν απ΄το χέρι τον αναγνώστη, για να τον οδηγήσουν στους μαγικούς κόσμους τους. Η φαντασία του δημιουργού πλέκει μ’ έναν ιδιότυπο τρόπο εικόνες μαγικές, τέτοιες που κλείνοντας και την τελευταία σελίδα του βιβλίου να μένουν και κάποια αναρωτήματα…Με δυο λόγια, βλέπει ο αναγνώστης ότι εισχώρησε σε κάποια άγνωστη γη, που αξίζει να την περπατήσει και να την μελετήσει, γιατί από κει θάχει να εισπράξει τόσα άγνωστα διδάγματα.
Ο Κώστας Ευαγγελάτος καταφέρνει να κάνει και το ασήμαντο πολυσήμαντο. Το κάθε τι, με το οποίο θ΄ απασχοληθεί, είτε ως στίχο είτε ως σκίτσο, του δίνει ανάλογες διαστάσεις, το μεταπλάθει με τον τρόπο του και γοητεύει καθέναν που θα τ΄ ακουμπήσει με το βλέμμα. Η καθαρότητα της συνθετικής του ικανότητας προσδίδει στα θέματα του τις διαστάσεις της μυστικής αρμονίας. Κάθε στίχος του είναι σα να σε εισάγει σ’ έναν άγνωστο κόσμο, στον οποίο προχωρείς όλο και πιο βαθειά. Οι μυστικές συμφωνίες τόνων και σχημάτων σε αναγκάζουν να σκεφτείς ότι η ζωή δεν είναι μόνο όσα υπάρχουν στην επιφάνεια. Η δημιουργική του πορεία παρουσιάζει ατόφια την προσωπική ζωή, ενός παλλόμενου ποιητή και καλλιτέχνη. Σφίγγουμε το χέρι του ευαίσθητου δημιουργού κι ευχόμαστε νάναι ο δρόμος του μακρύς κι όλο για τις ψηλότερες σφαίρες.

Ρίτα Τσιντίλη- Βλησμά. 2014

ΡΟΔΟΠΗ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΥ ΚΩΣΤΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ ΠΙΤΑ ΤΣΙΝΤΙΛΗ-ΒΛΗΣΜΑ 1981

(στη φωτό ο Κ. Ευαγγελάτος με τη μάνα του (Ροδόπη) Πόπη X. Ευαγγελάτου και την διακεκριμένη Ιθακήσια συγγραφέα, ποιήτρια και ερευνήτρια Ρίτα Τσιντίλη- Βλησμά σε μια απ΄τις πρώτες εκθέσεις του στην Αθήνα)

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις