Ενότητα Εκπαιδευτικών Κέρκυρας: Ανακοίνωση για τις εκλογές υπηρεσιακών συμβουλίων

ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ KEΡΚΥΡΑΣ

Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ευχαριστεί τους συναδέλφους που την τίμησαν με την ψήφο τους στις εκλογές για την ανάδειξη αιρετών στα υπηρεσιακά συμβούλια. Οι 140 (25,13%) ψήφοι που λάβαμε στην Κέρκυρα και η κατάκτηση μίας θέσης αιρετού στο ΠΥΣΔΕ θεωρούμε ότι είναι θετικό αποτέλεσμα που μας ενθαρρύνει να συνεχίσουμε την προσπάθεια συσπείρωσης και ενότητας από τα κάτω των ριζοσπαστικών-ταξικών δυνάμεων.
Ακόμη πιο ενθαρρυντικό είναι για μας το γεγονός ότι στο ΑΠΥΣΔΕ λάβαμε 247 (19,15%) ψήφους. Το λέμε αυτό γιατί μία παράταξη, όπως η δικιά μας με αναφορά μόνο στην Κέρκυρα, χωρίς κομματική ή παραταξιακή κάλυψη, χωρίς υποψηφίους σε δύο από τα τέσσερα νησιά (Ζάκυνθος, Λευκάδα) και με τη βοήθεια ουσιαστικά ενός αγωνιστή συνδικαλιστή συναδέλφου από την Κεφαλονιά έλαβε: στην Κέρκυρα 156 (28,06%), στην Κεφαλονιά 44 (21,36%), στη Λευκάδα 33 (14,22%) και στη Ζάκυνθο 14 (4,73%) ψήφους και ήλθε τρίτη πάνω από δύο παρατάξεις (ΔΑΚΕ, ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ) με πανελλαδική δικτύωση.
Γίνεται πλέον ορατό ένα ρεύμα αμφισβήτησης και κριτικής του σημερινού συνδικαλιστικού κινήματος, σε όλες του τις εκφράσεις, το οποίο φέρει βαρύτατες ευθύνες για την αδυναμία, αν όχι ανυπαρξία, αντίστασης απέναντι στον οδοστρωτήρα των μέτρων που εξοντώνουν τους εργαζόμενους. Είναι κατάδηλος πλέον ο κίνδυνος αυτή η αδυναμία να οδηγήσει σε αποστράτευση τους εργαζόμενους σε απώλεια της ταξικής τους συνείδησης και διάλυση κάθε συλλογικής μορφής έκφρασης τους. Γι΄ αυτό αποφύγαμε η κριτική μας να μείνει σε ένα ασαφές και θολό «αντί» στο οποίο μπορούν να «ψαρέψουν» συντηρητικές ακόμη και αντιδραστικές απόψεις. Παραμένουμε στο έδαφος των αξιών και της ιδεολογίας του εργατικού κινήματος. Νιώθουμε ότι η σκέψη μας ακουμπάει πολύ περισσότερους συναδέλφους από αυτούς που μας ψηφίζουν και που για διάφορους λόγους δεν εκφράζονται θετικά προς εμάς. Πιστεύουμε ότι κινήσεις-πρωτοβουλίες, όπως η δική μας, κρατάνε συναδέλφους στη συλλογική δράση και μπορούν να συμβάλουν στην ανασυγκρότηση του συνδικαλιστικού κινήματος.
Kινήσεις όπως η δική μας, συναντάνε την εχθρότητα κομματικών και συνδικαλιστικών μηχανισμών, οι οποίοι αντιμετωπίζουν την παρουσία τους σαν έναν κίνδυνο στην εξουσία τους και αρνούνται να αποδεχθούν ότι υπάρχουν, γιατί οι ίδιοι είναι ελλιπείς στο ρόλο τους. Θα συνεχίσουμε με την πεποίθηση ότι αργά ή γρήγορα θα συναντηθούμε με εκείνο το κοινωνικό-πολιτικό ρεύμα που θα κάνει το λαό μας νοικοκύρη στον τόπο του και τους εργαζόμενους κύριο μέλημα του.

Κέρκυρα 9/11/2014
Από τη Γραμματεία της ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις