Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και φέτος στην WORLD TRAVEL MARKET

Αύξηση πάνω από 6% στις προκρατήσεις

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων συμμετείχε και φέτος στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού World Travel Market, η οποία πραγματοποιήθηκε από 3-6 Νοέμβρη στο εκθεσιακό κέντρο ExCeL στο Λονδίνο.
Το περίπτερο της ΠΙΝ επισκέφθηκαν Tour Operators της παγκόσμιας τουριστικής αγοράς και η Περιφέρεια πραγματοποίησε συναντήσεις με πλήθος δημοσιογράφων του τουριστικού ρεπορτάζ καθώς και με διεθνείς παράγοντες του τουρισμού (Εxpedia, Tripadvisor κλπ) καθώς και με διοργανωτές εκθέσεων.
Την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού- Τουριστικής Προβολής κ. Σπύρος Γαλιατσάτος, ο οποίος παραχώρησε συνεντεύξεις σε διάφορα media και έδωσε το στίγμα της Πολιτικής της Περιφέρειας για τον Τουρισμό, η οποία βασίζεται σε νέες στρατηγικές, με στόχο την αναβάθμιση, τον εμπλουτισμό και την ανανέωση του τουριστικού μας προϊόντος, την άμβλυνση της εποχικότητας (στην κορυφή της οποίας βρίσκεται η ΠΙΝ σε σχέση με τις υπόλοιπες), τη βελτίωση της τουριστικής εισροής, ώστε οι επιχειρήσεις να γίνουν βιωσιμότερες και να αυξηθεί το οικονομικό και κοινωνικό ώφελος.
Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη τουρισμού και τουριστικής προβολής Σπ. Γαλιατσάτο « τα στοιχεία που συλλέξαμε μας δείχνουν ότι οι προκρατήσεις από τη Βρετανική αγορά για το 2015 παρουσιάζουν αύξηση κατά 6-7% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο».
Στην έκθεση συμμετείχε πλήθος επιχειρηματιών από όλα τα νησιά της Περιφέρειας (ξενοδόχοι, τουριστικοί πράκτορες, ενοικιαζόμενα δωμάτια κλπ.) ενώ την προετοιμασία και επιμέλεια και υποστήριξη του περιπτέρου είχε ο Προϊστάμενος του Τμήματος Τουρισμού της ΠΕ Κέρκυρας Γιώργος Παπαβλασόπουλος.

galiatsatos-gerontakis

Δεξιά του κου Γαλιατσάτου, ο τουριστικός επιχειρηματίας κος Γ. Γεροντάκης κι αριστερά ο ξενοδόχος κος Π. Ψαλίδας.
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις