Σύσκεψη για το Χριστουγεννιάτικο Χωριό παρουσία του Αντιδημάρχου Αργοστολίου

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο γραφείο του Αντιδημάρχου Αργοστολίου Διονύση Λυκούδη. Στην σύσκεψη πήραν μέρος ο Πρόεδρος της ΚΕΔΗΚΕ Άγγελος Κωνσταντάκης, ο Πρόεδρος της “ΚΡΑΝΗΣ” Σταύρος Σπαθής καθώς και άλλα στελέχη του Εμπορικού Συλλόγου και ο Κοσμάς Κρούσσος που έχει αναλάβει το έργο της επιμέλειας της διακόσμησης και της κατασκευής του Χριστουγεννιάτικου χωριού που θα στηθεί στην κεντρική πλατεία Αργοστολίου για τις γιορτές.
Οι τρεις συμβαλλόμενες πλευρές που θα συνεργαστούν σε αυτό το πρωτοποριακό εγχείρημα για το νησί μας (Αντιδημαρχία Αργοστολίου, “ΚΡΑΝΗ” και ΚΕΔΗΚΕ), εκπόνησαν από κοινού το σχέδιο που θα ακολουθηθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες θα φωταγωγηθούν και θα στολιστούν όλα τα δέντρα επί της πλατείας αλλά και οτιδήποτε υπάρχει πάνω σε αυτή, ενώ θα κατασκευαστεί ένα χριστουγενιάτικο χωριό από τουλάχιστον 25 σπιτάκια μέσα στα οποία θα μπορούν αναπτυχθούν ποικίλλες εμπορικές δραστηριότητες. Ήδη μάλιστα υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από επαγγελματίες για να συμμετέχουν σε αυτό.
Στο κέντρο του πρότυπου αυτού χωριού θα υπάρχει μία μικρή πλατεία στην οποία θα λάβουν χώρα διάφορες δραστηριότητες πολιτιστικού χαρακτήρα (συναυλίες Φιλαρμονικών και άλλα θεάματα για μικρούς και μεγάλους). Το χριστουγεννιάτικο αυτό χωριό θα περιβάλλεται γύρω-γύρω με γραφικό ξύλινο φράχτη προκειμένου να προστατευθεί ενώ θα φυλάσσεται όλη μέρα από την Αστυνομία.
Ο στόχος είναι να είναι έτοιμο από τις 28 Νοεμβρίου έως την 1 Δεκεμβρίου και θα μείνει εκεί ένα μήνα και 5 μέρες ενώ υπάρχει και η προοπτική να παραταθεί η παρουσία του για 2 μήνες όπως γίνεται με ανάλογα χωριά στις χώρες της Κεντρικής Ευρώπης.
Έτσι τα Χριστούγεννα στην Κεφαλλονιά θα αποκτήσουν μία άλλη διάσταση με αυτό το εγχείρημα που για πρώτη φορά συμβαίνει στο νησί μας ακολουθώντας πρακτικές που επικρατούν σε χώρες της Ευρώπης ενώ αναμένεται να αποτελέσει και πόλο έλξης για επισκέπτες. Σε κάθε περίπτωση πάντως μικροί και μεγάλοι θα βιώσουν μοναδικά γιορτινά συναισθήματα.

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις