Μεγάλο το ενδιαφέρον για συμμετοχή στην έκθεση της Γερμανίας

Στα πλαίσια της τουριστικής επιτροπής έγινε η συνεδρίαση για την ανοιχτή δωρεάν συμμετοχή του Δήμου Κεφαλονιάς στη Γερμανία και ειδικότερα στην Διεθνή Έκθεση του Mannheim για το 2015, όπου ο Δήμος Κεφαλονιάς θα έχει το δικό του περίπτερο στην Έκθεση “Μaimarkt” που θα διεξαχθεί από 25 Απριλίου έως 5 Μαϊου.

Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν ο Αντιπρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, Χρήστος Λευκαδίτης, ο νέος Πρόεδρος των Ξενοδόχων, Γεράσιμος Τιμοθεάτος, από τον Φορέα Διαχείρισης Αίνου ο κ. Μιχάλης Ξανθάκης και ιδιώτες.

Η συνάντηση ήταν ένα κάλεσμα σε όσους επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή στην Διεθνή έκθεση, επιχειρηματίες αλλά και φορείς,  έτσι ώστε να έχουν την ευκαιρία να προβάλουν την επιχείρησή τους και τα προϊόντα τους στην Γερμανική αγορά, με απώτερο στόχο φυσικά την διαφήμιση της Κεφαλονιάς αλλά και την αύξηση των εσόδων τους. Μεγάλο ενδιαφέρον έδειξε το Λιμενικό Ταμείο όπου θα προβάλει τα λιμάνια του νησιού μας.

Αξίζει να σημειώσουμε την συμμετοχή του Φορέα Διαχείρισης Αίνου, ένα μεγάλο κομμάτι της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, η φύση που μας περιβάλει με τα χιλιάδες μοναδικά ενδογενή φυτά, αλλά και τα άγρια ζώα που βιώνουν στο περιβάλλον, αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της Κεφαλονιάς και κάθε χρόνο τραβάει την προσοχή των τουριστών-επισκεπτών μας, είναι σίγουρα κάτι που πρέπει να προβληθεί προς τα έξω.

Αλλά και η Ένωση Ξενοδόχων θα έχει την ευκαιρία να προβάλει τις τουριστικές υπηρεσίες της Κεφαλονιάς στο γερμανόφωνο κοινό.  Παρούσα στη συνάντηση ήταν και η κα Βογιατζή η οποία μένει στην Κεφαλονιά χρόνια μαζί με τον Γερμανό σύζυγό της και η οποία έχει μεταφράσει τα Κεφαλονίτικα τραγούδια στα γερμανικά. Η κα Βογιατζή εξέφρασε την απογοήτευσή της για την μη προσέλευση περισσότερων επιχειρηματιών πράγμα που δηλώνει κατά τη γνώμη της αδιαφορία αλλά και μία δυσαρέσκεια των Κεφαλονιτών απέναντι στους Γερμανούς για όσα συνέβησαν στον Β Παγκόσμιο Πόλεμο αλλά και όσα συμβαίνουν σαν απόρροια της πολιτικής της Γερμανίας τη σημερινή εποχή. Τα λόγια της κας Βογιατζή προκάλεσαν αντιδράσεις τόσο από τον κ. Λευκαδίτη όσο και από τους υπόλοιπους στην αίθουσα με τον κ. Κεκάτο να καταφέρνει να κρατήσει τα πράγματα σε πολιτισμένο επίπεδο.

Τελικά η συνεδρίαση έληξε με ηρεμία και επιτυχία για συνέχιση των προσπαθειών του Δήμου για καλύτερη και ακόμα μεγαλύτερη προβολή της Κεφαλονιάς στο εξωτερικό.

1-DSC06639 1-DSC06641 1-DSC06642 1-DSC06643 1-DSC06645

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις