ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΕΠΕΤΕΙΑΚΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΥ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΧΩΡΟ ARTVILLE

ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΣ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ

Με μεγάλη προσέλευση φιλοτέχνων, καλλιτεχνών, επιστημόνων, συλλεκτών και δημοσιογράφων έγιναν στον Πολυχώρο ARTVILLE, Ιάσονος 5, τηλ: 210 9627204, Γλυφάδα, τα εντυπωσιακά εγκαίνια της επετειακής έκθεσης με τίτλο: ΚΩΣΤΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ- 35 ΧΡΟΝΙΑ ΖΩΝΤΑΝΩΝ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ-PERFORMANCE. ΣΧΕΔΙΑ, ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ, ΨΗΦΙΑΚΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ.
Η μεγάλη έκθεση περιλαμβάνει χαρακτηριστικά ζωγραφικά έργα, ψηφιακές εικόνες, επιζωγραφισμένες σφαίρες και βιντεοπροβολές του Κώστα Ευαγγελάτου, που φιλοτεχνήθηκαν με αφετηρία τις περίφημες performance του. Συνθέσεις-ντοκουμέντα από την εποχή των σπουδών του στο Παν/μιο The New School του Manhattan της Νέας Υόρκης καθώς και από τις πολλές περφόρμανς του σε πόλεις της Ευρώπης. Από τις σημαντικότερες είναι οι: “Μνημείο γιά τους νέους που πέθαναν” στη γκαλερί DADA, “Ο θάνατος του Ποιητή”, αφιέρωμα στο Λόρδο Βύρωνα, στο British Counsil, “Επιτύμβιο”, “Αφιέρωμα στους Paralimpics” στη Βαρκελώνη, “Μνημείο του Αντιμιλιταρισμού”, Winterschool στη Γλασκώβη, “Μνημείο της εποχής μας”, European Echoes στο Γκέτενμποργκ, “Ilanga’s pray” στο Πάρκο Ελευθερίας, Είσοδος” στο Art studio EST, “B.B TRASH” στο Κέντρο Τέχνης και “Homo-decorated Atlas” στο Κ.Ε.Ο της Αθήνας και πολλές άλλες μέχρι το “Τελευταίο ρολό τηλετύπου” στο Παρίσι και το επετειακό “Καβαφικό Δωμάτιο” στην Αθήνα. Όλες αυτές οι ζωντανές εικαστικές παραστάσεις ενέπνευσαν τον καλλιτέχνη να δημιουργήσει ποικίλες εικαστικές συνθέσεις.
Όπως αναφέρει σε εισαγωγικό του κείμενο ο ιστορικός τέχνης Λεόντιος Πετμεζάς: Τα ζωντανά αυτά εικαστικά του έργα βασισμένα σε λιτά εικαστικά μέσα και ” νεορομαντικές” αισθητικές ιδέες, σηματοδότησαν με την αισθητική τους δύναμη και τη σημαντική απήχηση που είχαν στο κοινό και τον τύπο, μια προσωπική προσέγγιση στη “ζωντανή” έκφραση και το νέο εικαστικό είδος των performance ή actions.

Η έκθεση λειτουργεί καθημερινά από 4.00μμ – 9.00μμ.
Σάββατο 11.00πμ-6.00μμ.
Τρίτη και Κυριακή κλειστά.
Διάρκεια έως και τις 22/11/2014.
Είσοδος ελεύθερη.

www.gisi.gr/evangelatos

Κ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ ΚΩΣΤΟΥΛΑ ΡΟΝΤΗΡΗ ΛΕΟΝΤΙΟΣ ΠΕΤΜΕΖΑΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΤΕΧΝΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΖΩΓΡΑΦΟ ΜΙΧΑΗΛ ΑΓΓΕΛΑΚΗ1 ΑΠΟΨΗ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΣΤΟ ARTVILLE1 Αντίγραφο από Ο Κ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΗΨΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΕΝΗ ΚΑΙ ΔΙΟΝΥΣΙΑ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΥ1 ΟΙ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΝΤΑΝΥ ΜΑΡΤΖΟΚΑΣ ΚΑΙ ΜΑΡΙΛΕΝΑ ΦΩΚΑ1 Ο ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΦΟΡΜΕΡ Κ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ1 ΚΩΣΤΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΟΚΟΛΑΚΗΣ1 Κ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ ΤΕΝΤΥ ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΥ1 O

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις