Ο Γιώργος Μεταξάς στην Έκθεση Νέων Τεχνολογιών στο Παρίσι

Ο κ. Μεταξάς δεν έχασε την ευκαιρία να επισκεφθεί και την έκθεση νέων τεχνολογιών, με θέμα την καθαρή ενέργεια που διεξάγεται στο Παρίσι, σε ένα μοντέρνο χώρο 1.000 τ.μ., ‘’ανοιχτές πόρτες’’ μηχανικοί καθώς και απλοί τεχνίτες καταθέτουν τα πρωτότυπα μοντέλα και ιδέες, υποστηριζόμενοι από την Γαλλία, αφού αξιολογηθούν και κοστολογηθούν προωθούνται σε Γαλλικές βιομηχανίες για τα περαιτέρω.

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να αναφέρω ότι ήδη έχω καταθέσει πλήρη φάκελο σχεδιασμού ευρεσιτεχνίας στις τεχνικές υπηρεσίες της Γαλλίας έχοντας ικανοποιητικές και θετικές απαντήσεις.
Δυστυχώς η πολύπλοκη γραφειοκρατία της Ελλάδος δεν έδειξε το αντίστοιχο ενδιαφέρον έστω και να απαντήσουν έως σήμερα στις διετής επιστολές. Αλλά όπως λέει και η παροιμία Ουδείς προφήτης στον τόπου του. Το μεγάλο ενδιαφέρον εκτός από αρκετές νέες καινοτομίες στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, υδρογόνου, καθώς υγρού αζώτου, κ.λπ.

Η Μηχανή “μηδενική ρύπανση” εφευρέθηκε από ένα Γάλλο μηχανικό Νεγρέ

Μία «μηδενική ρύπανση», κινητήρα που χρησιμοποιούν τον αέρα ως τη μόνη ενσωματωμένη ενέργεια, μπορεί να προωθεί ένα αυτοκίνητο με πεπιεσμένο αέρα με την ταχύτητα 110 χλμ/ώρα, με μια γέμιση περίπου 200 χλμ αστική πορεία για ένα κλάσμα του κόστους των 0,€ 95 στα 100 km.
Ο συμπιεσμένος κινητήρας ενεργειακού αέρα περιορίζεται σε 25 Cv για αστικές και προαστιακές χρήσεις και τροφοδοτείται από τις δεξαμενές 300 έως 300 bar.
Ένα σύστημα ανάκτησης της θερμικής ενέργειας περιβάλλοντος που αυξάνει την αυτονομία του οχήματος με τη βελτίωση της συνολικής απόδοσης.
Στον κινητήρα, ο ατμοσφαιρικός αέρας συμπιέζεται σε 20 bar από το έμβολο και γίνεται θερμός αέρας στους 400 ° C. Η πρόσθετη έγχυση αέρα παράγει μία αύξηση της πίεσης που ωθεί το έμβολο, και έτσι δημιουργεί δύναμη.

Πληροφορίες εντός εκθέσεως.

Γεώργιος Μεταξάς Fr

mixani 222 O

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις