Μήνυμα Δημάρχου Κεφαλονιάς κ.Αλέξανδρου Παρίση για την Εθνική Εορτή της 28ης Οκτωβρίου 1940

Μια ιδιαίτερα ξεχωριστή ιστορική επέτειος η 28η Οκτωβρίου, αποτελεί την ημερομηνία σταθμό της σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας, που γράφτηκε με ηρωισμό, αυταπάρνηση και θυσία από τους Έλληνες προγόνους μας.

Η Χώρα που γέννησε την Δημοκρατία στάθηκε υπερήφανη μπροστά στον πανίσχυρο τότε Ιταλο-Γερμανικό Άξονα και όρθωσε το ανάστημά της απέναντι σε ένα μέτωπο που έμοιαζε άτρωτο.
Η «Εθνική Αντίσταση», με την ηρωική της στάση δίδαξε τι σημαίνει «Αγώνας» σε συνθήκες άνισες και κατέκτησε με μεγάλο «Φόρο Αίματος», την ιστορική πλέον ρήση του Sir Winston Churchill « …στο εξής δεν θα λέμε ότι οι Έλληνες πολεμούν σαν ήρωες, αλλά ότι οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες ! ».
Σήμερα, τα μηνύματα του 1940 είναι περισσότερο επίκαιρα από ποτέ και η Εθνική ομοψυχία, συνεννόηση και συνεργασία αποτελούν τα ιστορικά εχέγγυα για να ξεπεράσουμε τα προβλήματα και τις δυσκολίες που δημιούργησε η πρόσφατη οικονομική και ανθρωπιστική κρίση.
Έχοντας όλες τις δυνατότητες, ως Χώρα, να αξιοποιήσουμε ευεργετικά, την ιστορικά ποιοτική κληρονομιά των προγόνων μας, στεκόμαστε με σεβασμό και υπηρηφάνεια στην ιερή τους Μνήμη.

Αλέξανδρος Παρίσης,
Δήμαρχος Κεφαλονιάς

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις