Υποδέχονται τους παραγωγούς τα Ελαιοτριβεία του Ενιαίου Αγροτικού Συνεταιρισμού

Ο Ενιαίος Αγροτικός Συνεταιρισμός Κεφαλληνίας και Ιθάκης ενημερώνει ότι τα δύο Συνεταιριστικά Ελαιοτριβεία στα ΧΑΥΔΑΤΑ ΠΑΛΛΙΚΗΣ και στο ΒΑΘΥ ΙΘΑΚΗΣ παρά την μειωμένη φετινή εισκόμιση ελαιοκάρπου είναι πανέτοιμα να υποδεχτούν τους ντόπιους ελαιοπαραγωγούς.

Ως γνωστό, εξαιτίας της ανθόπτωσης και της κακής καρπόδεσης λόγω καιρικών φαινομένων αφενός και αφετέρου λόγω των δυσλειτουργιών στην φετινή εφαρμογή του κρατικού προγράμματος δακοκτονίας που άργησε να ξεκινήσει, παρατηρείται σε όλο το Νομό η τραγική εικόνα όπου χιλιάδες δένδρα είναι χωρίς ελαιόκαρπο.

Ως εκ τούτου, αναμένεται καθίζηση και στην φετινή παραγωγή ελαιολάδου στην Κεφαλονιά και το Θιάκι, γεγονός που θα επιφέρει αλυσιδωτές δραματικές συνέπειες στην τοπική κοινωνία αφού μειώνεται το εισόδημα των ελαιοπαραγωγών την στιγμή μάλιστα που ξόδεψαν σημαντικό μέρος του εισοδήματός τους στο να περιποιηθούν τα ελαιόδεντρα ευελπιστώντας πως η απόδοσή της καλλιέργειας θα υπερκαλύψει τα έξοδα όπως και μια σειρά άλλων υποχρεώσεων του οικογενειακού προγραμματισμού.

Στα Ελαιοτριβεία του Ενιαίου Αγροτικού Συνεταιρισμού Κεφαλληνίας και Ιθάκης το εκθλιπτικό δικαίωμα έχει ορισθεί σε χαμηλές τιμές.

Οι Κεφαλλονίτες και Θιακοί ελαιοπαραγωγοί που επιθυμούν να προβούν σε έκθλιψη ελαιοκάρπου μπορούν να καλούν στα κάτωθι τηλέφωνα επικοινωνίας προκειμένου να κλείνουν ραντεβού :
Συνεταιριστικό Ελαιοτριβείο στα Χαυδάτα Παλλικής τηλ. 26710-95129
Συνεταιριστικό Ελαιοτριβείο στο Βαθύ Ιθάκης τηλ. 26740-33169

Για τον Ενιαίο Αγροτικό Συνεταιρισμό Κεφαλληνίας & Ιθάκης
Ανδρέας Π. Καλαφάτης, Πρόεδρος Δ.Σ.

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις