ΔΕΗ: Εκπτώσεις σε 30.000 μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις

Σε εκπτώσεις από 2% έως 5,5% στα τιμολόγια ρεύματος για 30.000 επιχειρήσεις της Χώρας, από την 1η Ιανουαρίου 2015, “προχωρά “η ΔΕΗ, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωσή της. «Με τον τρόπο αυτό η ΔΕΗ ΑΕ αποδεικνύει στην πράξη ότι στέκεται δίπλα στον επαγγελματία καταναλωτή ηλεκτρικής ενέργειας, βοηθώντας σημαντικά στη μείωση του λειτουργικού κόστους της επιχείρησής του και ενισχύοντας την προσπάθειά του για βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς του» αναφέρει.

Η νέα πολιτική της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού αφορά εταιρείες και επιχειρηματικούς ομίλους της Χώρας, με παροχές στη Χαμηλή και Μέση τάση, οι οποίοι καταναλώνουν τουλάχιστον 1Gwh (γιγαβατώρα) ή 1.000 Μwh (μεγαβατώρες) ανά έτος.

Συγκεκριμένα, οι εν λόγω επαγγελματικές εγκαταστάσεις επιβραβεύονται με κλιμακούμενο ποσοστό έκπτωσης, το οποίο ποικίλλει ανάλογα με το ύψος της κατανάλωσης και θα κυμαίνεται μεταξύ 2% και 5,5%, επί των σημερινών τιμολογίων.

Πρόκειται για επιπλέον ελάφρυνση μετά τη μείωση τιμών που πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο του 2014 και που αφορούσε κυρίως μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ενώ σήμερα επιβραβεύει τις μεσαίες, μεγάλες εταιρείες και τους επιχειρηματικούς ομίλους, ανάλογα με το συνολικό ύψος της κατανάλωσής τους, «καθιστώντας τα επαγγελματικά τιμολόγια της ΔΕΗ ως τα πλέον ανταγωνιστικά για την ενίσχυση και ανάπτυξη του “επιχειρείν” στη χώρα μας» όπως χαρακτηριστικά τονίζεται στην ανακοίνωση και συμπληρώνει:

«Η ΔΕΗ ΑΕ με την τεχνογνωσία που απέκτησε στην 64χρονη διαδρομή της στην ελληνική κοινωνία είναι ο πλέον χρήσιμος και σταθερός συνεργάτης που στηρίζει τον παραγωγικό ιστό του τόπου στην προσπάθεια για ανάκαμψη και έξοδο από την οικονομική κρίση που βιώνει η πατρίδα μας».

epoli.gr

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις