Σύσκεψη με τον ΟΛΚΕ για τα έργα στη λιμενική ζώνη και τα Διαπόντια-Υπεγράφη η σύμβαση για το Δικαστικό Μέγαρο Κέρκυρας

Η πρόοδος υλοποίησης των έργων της λιμενικής ζώνης που χρηματοδοτούνται από την ΠΙΝ, όπως ο προσήνεμος μώλος, οι ράμπες πρυμνοδέτησης, το τουριστικό καταφύγιο στη σπηλιά και το τείχος του ΝΑΟΚ ήταν το αντικείμενο της σύσκεψης που είχε σήμερα το μεσημέρι ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θ. Γαλιατσάτος με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΛΚΕ Σ. Ανδριώτη.

Συμμετείχαν επίσης ο γεν. διευθυντής του τμ. αναπτυξιακού προγραμματισμού περιβάλλοντος και υποδομών Ν. Καραλής και στελέχη των τεχνικών υπηρεσιών της περιφέρειας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης δόθηκαν οι απαραίτητες κατευθύνσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων τεχνικού χαρακτήρα που εντοπίστηκαν αλλά και για την απορρόφηση των κονδυλίων ενώ καθορίστηκαν οι υποχρεώσεις των συμμετεχόντων φορέων.

olke11

Συζητήθηκαν και τα λιμενικά έργα στα Διαπόντια

Επίσης παρουσία της αντιπεριφερειάρχη Ν. Πανδή και των αντιδημάρχων Διαποντίων νησιών Ν. Μάστορα, Α. Γουλή και Θ. Λουκανάρη συζητήθηκαν και τα λιμενικά έργα στα διαπόντια νησιά.
Συγκεκριμένα,
• για το λιμάνι της Ερείκουσας δόθηκε η διαβεβαίωση από τον περιφερειάρχη ότι αν χρειαστεί θα προχωρήσει η επικαιροποίηση της μελέτης για την ένταξη του έργου στο Σ.Ε.Σ..
• Για το λιμάνι των Οθωνών εκφράστηκε η ανάγκη κατασκευής 2 μικρών μώλων για την προστασία του υπάρχοντος λιμένος και
• για το λιμάνι του Μαθρακίου έγινε ενημέρωση για την ολοκλήρωση της μελέτης αποκατάστασης του υφιστάμενου λιμενοβραχίονα και αναλήφθηκαν υποχρεώσεις για την υλοποίηση του έργου.
Τέλος ο ΟΛΚΕ ανέλαβε την υποχρέωση της εξεύρεσης πόρων για την χρηματοδότηση του νέου λιμανιού του Μαθρακίου.

olke2

Υπεγράφη η σύμβαση για τη λειτουργική αναβάθμιση του Δικαστικού Μεγάρου Κέρκυρα

Υπεγράφη από τον περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θ. Γαλιατσάτο η σύμβαση για την εκτέλεση του έργου « Λειτουργική αναβάθμιση πρώην δικαστικού μεγάρου Κέρκυρας για τη στέγαση των υπηρεσιών της Π.Ι.Ν.», προϋπολογισμού 835.000 ευρώ. Το έργο περιλαμβάνει επισκευή και ανακατασκευή χώρων του υπάρχοντος κτιρίου.

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις