Δημοσιεύθηκε η τροπολογία για συνταξιοδότηση Αγροτών

Ο Ενιαίος Αγροτικός Συνεταιρισμός Κεφαλληνίας & Ιθάκης ενημερώνει ότι δημοσιεύθηκε στη Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (Ν.4302/8.10.2014) η τροπολογία του Υπουργείου Εργασίας με την οποία σύνταξη γήρατος δικαιούνται όσοι αγρότες, ασφαλισμένοι του ΟΓΑ, έχουν συμπληρώσει 40 χρόνια ασφάλισης με καταβολή ασφαλιστικών εισφορών και το 62ο έτος της ηλικίας τους.

Για τη συμπλήρωση των 40 ετών ως χρόνος ασφάλισης λογίζονται οι αναφερόμενοι στην παρ. 7 του άρθρου 4 του Ν. 3029/2002 και του άρθρου 40 του Ν. 2084/1992 ως αυτά τροποποιήθηκαν με το Ν. 3996/2011.

Αξίζει να επισημανθεί ότι, αποκαθίσταται με όρους δικαιοσύνης και ισονομίας η ίση μεταχείριση των ασφαλισμένων του ΟΓΑ σε σχέση με τους ασφαλισμένους άλλων οργανισμών, καθώς μέχρι σήμερα το συνταξιοδοτικό καθεστώς των αγροτών δεν τους επέτρεπε να συνταξιοδοτούνται πριν τα 67 ακόμη και αν είχαν πραγματοποιήσει 40 χρόνια ασφάλισης.

Από τον Ενιαίο Αγροτικό Συνεταιρισμό Κεφαλληνίας & Ιθάκης

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις