Συλλήψεις δέκα αλλοδαπών στο αεροδρόμιο-Εξιχνίαση τεσσάρων διαρρήξεων στην Λειβαθώ

Συνελήφθησαν (10) αλλοδαποί στο αεροδρόμιο της Κεφαλονιάς, οι οποίοι επιχείρησαν να ταξιδέψουν παράνομα σε χώρα της Ευρώπης

Συνελήφθησαν, χθες (05.10.2014), στο αεροδρόμιο της Κεφαλονιάς, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κεφαλληνίας, (10) αλλοδαποί, εκ των οποίων εννέα υπήκοοι Συρίας και μία υπήκοος Νιγηρίας, ηλικίας από 19 έως και 35 ετών, οι οποίοι επιχείρησαν να ταξιδέψουν παράνομα σε χώρα της Ευρώπης.

Σε βάρος των (10) συλληφθέντων σχηματίσθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Κεφαλληνίας, δικογραφία πλημμεληματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της πλαστογραφίας και της παράνομης εξόδου από τη χώρα.

Οι συλληφθέντες εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς, κατά τη διάρκεια του διαβατηριακού ελέγχου, ύστερα από εξειδικευμένη αστυνομική έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του σχεδιασμού που εφαρμόζεται στα αεροδρόμια των νησιών του Ιονίου, από τις αρμόδιες αστυνομικές Υπηρεσίες, για τον εντοπισμό και εξάρθρωση κυκλωμάτων που διακινούν μη νόμιμους αλλοδαπούς σε Ευρωπαϊκές χώρες.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κεφαλληνίας.

Εξιχνιάστηκαν (4) υποθέσεις διαρρήξεων σε κατοικίες στην Κεφαλονιά

 Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 18χρονου ημεδαπού

 Εξιχνιάστηκαν από το Τμήμα Ασφαλείας Κεφαλληνίας, τέσσερις υποθέσεις διαρρήξεων σε κατοικίες στην Kεφαλονιά, που διαπράχθηκαν κατά το χρονικό διάστημα από 26.06 έως 23.07.2014 σε διάφορες περιοχές του νησιού και σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 18χρονου ημεδαπού για κλοπή.

 Από την αστυνομική έρευνα, ταυτοποιήθηκε ο 18χρονος, ως ο δράστης τριών  υποθέσεων διαρρήξεων σε κατοικίες και συγκεκριμένα:

  • Η διάρρηξη κατοικίας στα Σβορωνάτα Κεφαλλήνιας, την 26.06.2014, από την οποία αφαίρεσε χρυσαφικά συνολικής αξίας (4.000) ευρώ περίπου
  • Η διάρρηξη κατοικίας στα Λακηθρά Κεφαλληνίας, την 20.07.2014, από την οποία αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των (4.750) ευρώ
  • Η διάρρηξη κατοικίας στα Φωκάτα Κεφαλληνίας, το χρονικό διάστημα από 20 έως 23.07.2014. από την οποία αφαίρεσε ηλεκτρονικές συσκευές.

 Από την εξέλιξη της αστυνομικής έρευνας και την εξειδικευμένη εγκληματολογική ανάλυση των στοιχείων που συγκεντρώθηκαν από το Τμήμα Ασφαλείας Κεφαλληνίας σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κεφαλληνίας, ταυτοποιήθηκε ο 18χρονος ως δράστης μίας ακόμη διάρρηξης σε κατοικία την 27.06.2014, στα Λακηθρά, κατά την οποία αφαίρεσε χρυσαφικά και μικρό χρηματικό ποσό.

 Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του 18χρονου θα διαβιβαστεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κεφαλληνίας.

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις